8 finom reggeli, ami sokáig jóllakottá tesz, és csökkenti a zsigeri zsírt: egészségesek, és feltöltenek energiával
Fehérjében és rostokban gazdag, egészséges reggelik a lendületes napkezdéshez.
Korábban megosztottam már veletek egy tartalmas tofurántotta-receptet, ez a mostani reggeli azonban még annál is gazdagabb és táplálóbb. A fehérjedús alapba hagyma, vörösbab és krumpli is kerül, és bár nem egy rohanós recept, hétvégente megéri kísérletezni vele, hiszen minden elvárásodat felülmúlja majd.
A rántottának ezt a változatát ráadásul még akkor is fogyaszthatod, ha nem ehetsz tojást, de allergia vagy diéta nélkül is odaleszel érte. Kombináld friss zöldségekkel, és házilag készült krémes hummusszal.
A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, és enyhén sós vízben főzzük puhára.
A tofut mossuk meg, csepegtessük le, és egy papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges nedvességet.
Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt, és az olívaolajon dinszteljük benne 5 percig a hagymát és a csípős paprikát.
Kézzel tördeljük bele a tofut, és pirítsuk a hagymával 5 percig, hogy enyhén rózsaszín árnyalatot kapjon. Ekkor adjuk hozzá a megfőtt krumplit, a leszűrt vörösbabot, és fűszerezzük sóval, füstölt paprikával, fokhagyma-granulátummal és kurkumával.
Öntsük a keverékre a növényi italt, alaposan keverjük össze a tofuval, és főzzük 2-3 percig, amíg a keverék összeáll.
A rántottát hummuszágyon kínáljuk, tetszés szerint pirítóssal és zöldségekkel fogyasszuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu