![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ilyen, amikor a köretmaradék salátában születik újjá
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nagyon nehezen találom el, miből mennyi fog elfogyni, és ez valamilyen rejtélyes oknál fogva különös mértékben igaz a köretekre, hatványozottan a gabonafélékre. Rizsből és a társaiból biztos, hogy vagy nagyon sokat, vagy keveset csinálok.
Most a gersli maradt a nyakunkon, de egyáltalán nem bántam, mert az árpagyöngy pergős, fogkemény állaga miatt a legjobb saláta-alapanyag. Nagyon jól megy hozzá szinte bármelyik sült zöldség, friss fűszernövény, jól keverhető öntetekkel, szószokkal, mert nem pépesedik, nem törik. Annyira viszont puha a felülete, hogy az olajos önteteket jól magára tudja húzni és enyhén be is szívja.
Párosítsuk friss zöldfűszerekkel és zöldségekkel
A zöldborsó, különösen, ha friss, nagyon jól párosítható fűszernövényekkel, mentával, petrezselyemmel, vagy, mint ebben a salátában is, bazsalikommal. Az igazán ízes, zamatos paradicsom mehet bele nyersen is, ha pedig éppen csak szomorú, színtelen-szagtalan darabokhoz jutunk, érdemes őket kicsit megsütni, hogy fokozódjon az ízük.
Három olyan alapanyag - a borsó, a sült paradicsom és a gersli - találkozik itt, akik külön-külön teljesen szokványosak, együtt viszont újat tudnak mutatni egy olyan salátában, ami hidegen is jó, jól hordozható és tárolható.
Zöldborsós gerslisaláta sült paradicsommal
![gersli-salata - 1](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290999/29099955_7576aad80311be4dfc1426b05f165620_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 200 gramm főtt gersli vagy más gabonaféle
- 100 gramm főtt zöldborsó
- 2 darab paradicsom
- 1 marék friss bazsalikom
- 0.5 darab citrom
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!