Így lesz tökéletes a házi piskótatekercs – Szilvalekvárral is isteni
A piskótatekercs megunhatatlan sütemény, semmi bonyolult, mégis tökéletes a lekvár és a piskóta ízharmóniája.
Ha szereted a klasszikus lekváros piskótatekercset, próbáld ki gesztenyekrémmel töltve! Nagyon egyszerűen készül a gesztenyés töltelék: cukrozott püré az alapja, ebből igyekezz jó minőségűt vásárolni, majd tejszínhabbal lazítsd és rummal ízesítsd.
A tészta készítése sem nagy ördöngösség: a tojásokat nem feltétlenül kell szétválasztanod, de keverd jó habosra a cukorral, míg egészen kivilágosodik. Utána már csak szitáld bele a lisztet és a többi alapanyagot, és simíthatod is a tepsibe.
Ha feldobnád a tekercset, a töltelékbe apróra vágott főtt vagy sült gesztenyét is keverhetsz, és a kész süti tetejét is megkoronázhatod a krémmel.
Béleljünk ki sütőpapírral egy 30x40 cm-es tepsit. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztához keverjük habosra a tojásokat a cukorral, egészen addig, míg kivilágosodik. Ekkor szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a sót és a keményítőt, óvatosan forgassuk egybe.
A tésztát oszlassuk el a tepsiben, majd toljuk a sütőbe 15 percre. Ha elkészült, borítsuk egy tiszta konyhrauhára, húzzuk le róla a sütőpapírt, majd tekerjük fel. Így hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez robotgép segítségével keverjük krémesre a gesztenyepürét és a rumot.
Egy másik tálban a habtejszínt verjük habbá a fixálóval együtt, majd egy spatula segítségével forgassuk a gesztenyés krémbe.
A kihűlt tésztát tekerjük ki, majd kenjük meg a gesztenyés krémmel, és tekerjük vissza.
Tálalásig hűtőben tároljuk, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu