Álomfinom, gesztenyével töltött palacsinta: a tésztája is tökéletes

Gesztenyés palacsinta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A puha palacsintatészta édes gesztenyés tölteléket kap, melyben a tejszínhabnak is jut hely. Igazi retró finomság, mely felvidítja az ember lelkét.

Én kifejezetten édesszájú vagyok, nehéz is egyetlen süteményt az első helyre emelni. Ha mégis megtenném, akkor érzelmi alapon a gesztenyepürét választanám, mivel gyerekkorom legszebb pillanatait idézi fel. Azokat a péntek délutánokat, amiket a mamával töltöttem. Ilyenkor mindig eljött az iskola elé, majd elmentünk a kedvenc cukrászdánkba, és gesztenyepürével bűnöztünk.

A gesztenye természetesen más formában is varázslatos, főleg sütitöltelékekben ejt rabul. Egy jó kis gesztenyés töltelék remekül illik piskótatésztára kenve, vagy a hagyományos palacsintát is feldobhatod vele. Ha valami finom, de egyszerű desszerttel lepnéd meg magad vagy a szeretteidet, akkor szívből ajánlom ezt a csodás gesztenyepürés palacsintát, mely tényleg varázslatos.

Gesztenyés palacsinta

Gesztenyés palacsinta ct

Hozzávalók 4 személyre

Palacsinta:

  • 2 darab tojás
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 4.8 dl tej
  • 3 evőkanál olaj
  • olaj a sütéshez szükség szerint

Töltelék:

  • 250 g gesztenyemassza
  • 3 evőkanál cukor
  • 250 ml habtejszín
  • 1 evőkanál rum (opcionális)

Tálalás:

  • 100 g ét- vagy tejcsoki
  • tejszínhab szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

Palacsintatészta:

A tojásokat üssük fel, kezdjük el keverni, közben adjuk hozzá a sót és a vaníliás cukrot. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd a tejet apránként kezdjük el hozzáadni, és keverjük csomómentesre. Utolsó mozzanatként az olajat is keverjük bele.

A bekevert masszát forró, ha szükséges, olajjal kikent serpenyőben, mindkét oldalán süssük aranybarnára.

Töltelék:

A puha gesztenyemasszát keverjük össze a cukorral és a habtejszínnel. Ha szeretnénk, rumot is adhatunk a töltelékhez.

A gesztenyés töltelékkel töltsük meg a palacsintákat, majd tekerjük fel, vagy hajtsuk háromszög alakúra.

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel.

Tálalás:

A betöltött palacsintákat tegyük tányérra, nyomjunk a tetejükre tejszínhabot, és csorgassuk rá a vízgőz felett felolvasztott csokit.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon