Szaftos és ízletes görög csirkenyárs: sült krumplival és salátával kínáld

14
Nyomtatás
gorog-csirkenyars
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szaftos csirkenyárs grillen, serpenyőben és sütőben is összedobható. Igazi nyári finomság, mely kötelező a kerti partira.

Nyáron, amíg lehet, érdemes a szabadtéri étkezésnek hódolni. Ilyenkor olyan jó, amikor egybegyűlik a család és a barátok. Az ilyen összejövetelekre kötelező a házigazdának finom falatokkal készülni, a görög csirkenyárs remek választás, ízletes, egyszerű recept, amit csak szeretni lehet.

Így is lehet!

A páccal lehet még játszani, akár joghurtot is forgathatsz az olajhoz és fűszerekhez. A nyársra pedig zöldségek is kerülhetnek a húskockák közé, lehet ez hagyma, paprika, krumpli vagy cukkini. A csirkenyársat serpenyőben, grillen és sütőben is meg lehet sütni. Hogy minél szaftosabb legyen, érdemes fele-fele arányban keverni a húst, vagyis a csirkemell mellé filézett csirkecomb is kerülhet.

Görög csirkenyárs

Görög csirkenyárs ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkehús (mell és combfilé vegyesen)
  • 1 dl olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk egyforma méretű kockákra.

Egy tálban keverjük össze az olajat, sót, borsot, fokhagymát, oregánót és kakukkfüvet. Ebbe a keverékbe forgassuk bele az előkészített húst, majd fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára.

Másnap húzzuk nyársra az előkészített húst, és tegyük tepsire, majd 180 fokosra előmelegített sütőben süssük készre 25-35 perc alatt.

Az elkészült hús mellé kínáljunk sült krumplit és salátát.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon