Füstölt sajtos nyárs zöldségekkel és sajttal: nem kell mindig a hús
A sült sajt ugyanúgy ízesíti a zöldségeket, mintha hússal váltogattuk volna a nyárson, a kiolvadó zsír bevonja a szomszédokat is.
Nyáron, amíg lehet, érdemes a szabadtéri étkezésnek hódolni. Ilyenkor olyan jó, amikor egybegyűlik a család és a barátok. Az ilyen összejövetelekre kötelező a házigazdának finom falatokkal készülni, a görög csirkenyárs remek választás, ízletes, egyszerű recept, amit csak szeretni lehet.
A páccal lehet még játszani, akár joghurtot is forgathatsz az olajhoz és fűszerekhez. A nyársra pedig zöldségek is kerülhetnek a húskockák közé, lehet ez hagyma, paprika, krumpli vagy cukkini. A csirkenyársat serpenyőben, grillen és sütőben is meg lehet sütni. Hogy minél szaftosabb legyen, érdemes fele-fele arányban keverni a húst, vagyis a csirkemell mellé filézett csirkecomb is kerülhet.
A húst vágjuk egyforma méretű kockákra.
Egy tálban keverjük össze az olajat, sót, borsot, fokhagymát, oregánót és kakukkfüvet. Ebbe a keverékbe forgassuk bele az előkészített húst, majd fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap húzzuk nyársra az előkészített húst, és tegyük tepsire, majd 180 fokosra előmelegített sütőben süssük készre 25-35 perc alatt.
Az elkészült hús mellé kínáljunk sült krumplit és salátát.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu