
Görögdinnyés granita friss mentával: jeges finomság a legforróbb napokra

Az olasz recept csupa frissítő hozzávalót tartalmaz: a granitát lédús görögdinnye, friss lime-lé és néhány mentalevél alkotja.
Ha nem ismered a granitát, akkor a képek láttán ez a desszert jégkásának tűnhet, azonban komoly különbség van a kettő között. A granita ugyanis több, mint egy jégkása, hiszen hagyományosan annál sokkal gazdagabb, arányaiban több gyümölcsöt és ízesítőt tartalmaz, mint vizet.
Ebben a változatban a görögdinnye a főszereplő, és mivel egy extrém magas víztartalmú gyümölcsről van szó, a hozzáadott víz teljesen ki is hagyható. Ízesítőként cukor, friss lime-lé és mentalevelek kerülnek bele, mindezt pedig időnkénti kevergetéssel kásás állagúra kell fagyasztani.
-
2023-08-31 09:36:02
-
2023-08-19 11:08:01
-
2023-08-07 07:50:02
Görögdinnyés granita

Hozzávalók 4 személyre
- 600 g görögdinnye felkockázva, kimagozva
- 1 ek cukor
- 1 db lime leve
- 5 db mentalevél
Elkészítés:
Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és dolgozzuk egységes állagúra.
Öntsük a keveréket egy fagyálló edénybe – lehetőleg laposba, mert abban gyorsabban megfagy –, és tegyük fagyasztóba.
Hagyjuk bent 2 órát, és félóránként alaposan keverjük át: így nem egyetlen darabban fagy meg a dinnyepüré, hanem kásás állagú lesz, és könnyebb lesz kiszedni az edényből. Ha mégis nagyon összefagyna, egy villával törjük szilánkokra.
Porciózzuk 4 pohárba, és azonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!