Görögdinnyés granita friss mentával: jeges finomság a legforróbb napokra

Gorogdinnye-granita
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az olasz recept csupa frissítő hozzávalót tartalmaz: a granitát lédús görögdinnye, friss lime-lé és néhány mentalevél alkotja.

Ha nem ismered a granitát, akkor a képek láttán ez a desszert jégkásának tűnhet, azonban komoly különbség van a kettő között. A granita ugyanis több, mint egy jégkása, hiszen hagyományosan annál sokkal gazdagabb, arányaiban több gyümölcsöt és ízesítőt tartalmaz, mint vizet.

Ebben a változatban a görögdinnye a főszereplő, és mivel egy extrém magas víztartalmú gyümölcsről van szó, a hozzáadott víz teljesen ki is hagyható. Ízesítőként cukor, friss lime-lé és mentalevelek kerülnek bele, mindezt pedig időnkénti kevergetéssel kásás állagúra kell fagyasztani.

Görögdinnyés granita

Gorogdinnye-granita-c

Hozzávalók 4 személyre

  • 600 g görögdinnye felkockázva, kimagozva
  • 1 ek cukor
  • 1 db lime leve
  • 5 db mentalevél
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, és dolgozzuk egységes állagúra. 

Öntsük a keveréket egy fagyálló edénybe – lehetőleg laposba, mert abban gyorsabban megfagy –, és tegyük fagyasztóba.

Hagyjuk bent 2 órát, és félóránként alaposan keverjük át: így nem egyetlen darabban fagy meg a dinnyepüré, hanem kásás állagú lesz, és könnyebb lesz kiszedni az edényből. Ha mégis nagyon összefagyna, egy villával törjük szilánkokra.

Porciózzuk 4 pohárba, és azonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük