
Nyári görögdinnyés puncs ginnel keverve: a héjban tálalva nagyon mutatós

Ezzel a punccsal garantáltan az összejövetelek sztárja leszel: nemcsak a koktél ízével, de a megjelenésével is lenyűgözheted a vendégeidet!
Ki mondta, hogy puncsot csak télen készíthetsz? Ez a görögdinnyés koktél épp ezt a berögződést cáfolja, hiszen a lédús gyümölcs szuper alapul szolgál a nyári frissítőnek. Ráadásul nemcsak ízben hozza a karácsonyi puncsok gyümölcsös, aromás jegyeit, de annyira mutatós, hogy látványban mindenképp túlszárnyalja azt.
Ez a változat ugyanis nem igényel bóléstálat, mivel a bekevert innivalót egyenesen a dinnye kikapart héjából kínálhatod, így garantáltan te leszel a legmenőbb házigazda, ha ezt elkészíted a vendégeidnek.
Ahhoz, hogy a tökéletes tálalást kivitelezhesd, mindenképpen egy szabályos formájú, nem túlságosan nagy, gömbölyded (és ne hosszúkás!) dinnyét válassz, amely képes stabilan állni. A felső harmadát vágd le egy éles késsel, ezt darabold fel a díszítéshez, az alsó résznek pedig egy kanállal kapd ki a belsejét, így tölti be majd a tál szerepét.
Ez a puncs ginalapú, azonban tetszés szerint más semleges ízű alkohollal – vodkával vagy fehér rummal – is jól működik.

Koktélozás a PENNY-vel
Készítsd el kedvenc koktéljaidat a PENNY saját márkás PY’s London Dry Gin-jéből. Borókabogyó, gondosan válogatott egzotikus fűszerek és gyógynövények desztillátumának felhasználásával készült PY’s London Dry Gin kiváló alapanyaga a legkülönlegesebb italoknak is. Még különlegesebb ízekre vágysz? Próbáld ki a piros bogyós gyümölcsök természetes aromájának felhasználásával készült PY's Pink Gint.
Promóció
-
2023-09-01 10:32:01
-
2023-08-19 11:08:01
-
2023-07-28 10:32:01
Görögdinnyés puncs

Hozzávalók 6 személyre
A görögdinnyeléhez:
- 1200 g magyar görögdinnye kimagozva, felkockázva
A puncshoz:
- 8 dl görögdinnyelé
- 1 csokor friss menta (csak a levelek)
- 3 dl PY’s London Dry Gin
- 4 db lime leve (kb. 150 ml)
- 2 nagyobb db citrom leve (kb. 100 ml)
- 120 ml cukorszirup
- jég tetszés szerint
Elkészítés:
Tegyük a dinnyekockákat turmixgépbe, és 1 perc alatt pürésítsük le. Egy apró lyukú szűrőn vagy tiszta konyharuhán szűrjük át, de ha nem zavarnak a rostok, akkor ezt a lépést ki is hagyhatjuk.
Pakoljuk a mentaleveleket egy nagyobb kancsóba, és egy hosszú szárú kanállal nyomkodjuk össze őket, így több illóolaj felszabadul belőlük.
Öntsük a mentára a görögdinnye, a citom és a lime levét, a cukorszirupot és a gint, majd alaposan keverjük össze. Öntsük vissza a dinnye kikapart héjába, és legalább 2 órára tegyük hűtőbe.
Jégkockával kínáljuk, mentalevéllel és citromszeletekkel díszítsük.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!