Gyümölcsös karácsonyi puncs: rummal készül a vendégváró ital
A karácsonyi puncs igazi jolly joker a vendégváró italok között, hiszen alkohollal, de a gyerekek számára akár mentesen is elkészíthető. Sok gyümölccsel az igazi!
Ez a gyümölcskombináció igazi ünnepi vendégvárót varázsol az egyébként is mennyei italból. Egyszerűen összedobható és mutatós, egy szép puncsostálban vagy üvegedényben készítve biztosan odalesznek érte a vendégek.
Amennyiben gyerekek is érkeznek a vendégségbe, alkoholmentesen készítsd, a rumot pedig helyezd a puncsos tál mellé. Így mindenki tud tölteni a saját poharába az ízlésének megfelelő mennyiséget, és a kisebbek is kivehetik a részüket az ünnepi iszogatásból.
Az összeállítás a sima fehér rum mellett fűszeres rummal, whiskyvel és vodkával is szuperül működik.
Rumos karácsonyi puncs
Hozzávalók 10 személyre
- 1 db narancs szeletelve
- 200 g vörös áfonya
- 1 db gránátalma magjai
- 500 ml narancslé
- 500 ml vörösáfonya-lé
- 250 ml gránátalmalé
- 500 ml citromos, lime-os vagy gyömbéres szénsavas ital
- 250 ml fehér rum
- 2 szál friss rozmaring a díszítéshez
Elkészítés:
Keverjük össze valamennyi hozzávalót egy nagy üvegtálban, és igény szerint adjunk jeget hozzá.
Ha fogyasztás előtt hosszabb idővel készítenénk el, akkor csak a gyümölcsöket, a gyümölcsleveket és a rumot keverjük össze, a jeget és a szénsavas üdítőitalt később adjuk a puncshoz. Ebben az esetben nem szöknek meg a buborékok.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!