Gyümölcsös karácsonyi puncs: rummal készül a vendégváró ital

Karacsonyi puncs rum
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A karácsonyi puncs igazi jolly joker a vendégváró italok között, hiszen alkohollal, de a gyerekek számára akár mentesen is elkészíthető. Sok gyümölccsel az igazi!

Ez a gyümölcskombináció igazi ünnepi vendégvárót varázsol az egyébként is mennyei italból. Egyszerűen összedobható és mutatós, egy szép puncsostálban vagy üvegedényben készítve biztosan odalesznek érte a vendégek.

Amennyiben gyerekek is érkeznek a vendégségbe, alkoholmentesen készítsd, a rumot pedig helyezd a puncsos tál mellé. Így mindenki tud tölteni a saját poharába az ízlésének megfelelő mennyiséget, és a kisebbek is kivehetik a részüket az ünnepi iszogatásból.

Az összeállítás a sima fehér rum mellett fűszeres rummal, whiskyvel és vodkával is szuperül működik.

Rumos karácsonyi puncs

Karacsonyi puncs rum 1

Hozzávalók 10 személyre

  • 1 db narancs szeletelve
  • 200 g vörös áfonya
  • 1 db gránátalma magjai
  • 500 ml narancslé
  • 500 ml vörösáfonya-lé
  • 250 ml gránátalmalé
  • 500 ml citromos, lime-os vagy gyömbéres szénsavas ital
  • 250 ml fehér rum
  • 2 szál friss rozmaring a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Keverjük össze valamennyi hozzávalót egy nagy üvegtálban, és igény szerint adjunk jeget hozzá.

Ha fogyasztás előtt hosszabb idővel készítenénk el, akkor csak a gyümölcsöket, a gyümölcsleveket és a rumot keverjük össze, a jeget és a szénsavas üdítőitalt később adjuk a puncshoz. Ebben az esetben nem szöknek meg a buborékok.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük