
Pár hozzávalóból készül a nyár legfrissítőbb salátája: görögdinnye a főszereplője

3 fő hozzávalóból készül ez a friss, ízletes saláta, ráadásul a lédús zöldségnek és gyümölcsnek köszönhetően szuper szomjoltó is egyben.
Bár elsőre furcsának tűnhet az édes görögdinnye és a sós feta sajt párosa, ez a lehető legjobb dolog, ami a nyári gyümölccsel történhet. Tökéletesen kiegészítik egymást az ízek, ellensúlyozzák a másikat, és friss, könnyed salátát tálalhatsz belőlük.
Ha egy picit továbbgondolnád a receptet, adhatsz hozzá lédús uborkát is, amely a dinnyéhez hasonlóan magas víztartalmú, így tökéletes szomjoltó, nyáron különösen jólesik. Hogy még frissebb legyen az összhatás, hűsítő mentát is szórhatsz a salátára, a lime pedig a citrusosságával dobja fel.
-
2023-08-31 09:36:02
-
2023-08-19 11:08:01
-
2023-08-07 07:50:02
Görögdinnyés saláta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 0.5 db görögdinnye
- 100 g feta sajt
- 1 kisebb db kígyóuborka
- 2 ek extraszűz olívaolaj
- 1 ek friss menta
- 1 ek lime-lé
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A görögdinnye húsát vágjuk kockákra. Az uborkát mossuk meg, vágjuk fél centi vastag szeletekre, majd negyedeljük őket. A fetát morzsoljuk össze, vagy vágjuk kis kockákra. Tegyünk mindent egy nagy tálba.
Egy kis tálban keverjük össze az olajat, friss mentát, lime-levet, sót és borsot.
Öntsük a dresszinget a dinnyére, majd forgassuk egybe. Rögtön kínáljuk, vagy tegyük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!