Pár hozzávalóból készül a nyár legfrissítőbb salátája: görögdinnye a főszereplője

dinnyesalata2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

3 fő hozzávalóból készül ez a friss, ízletes saláta, ráadásul a lédús zöldségnek és gyümölcsnek köszönhetően szuper szomjoltó is egyben.

Bár elsőre furcsának tűnhet az édes görögdinnye és a sós feta sajt párosa, ez a lehető legjobb dolog, ami a nyári gyümölccsel történhet. Tökéletesen kiegészítik egymást az ízek, ellensúlyozzák a másikat, és friss, könnyed salátát tálalhatsz belőlük.

Ha egy picit továbbgondolnád a receptet, adhatsz hozzá lédús uborkát is, amely a dinnyéhez hasonlóan magas víztartalmú, így tökéletes szomjoltó, nyáron különösen jólesik. Hogy még frissebb legyen az összhatás, hűsítő mentát is szórhatsz a salátára, a lime pedig a citrusosságával dobja fel. 

Görögdinnyés saláta

dinnyesalata

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 0.5 db görögdinnye
  • 100 g feta sajt
  • 1 kisebb db kígyóuborka
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 ek friss menta
  • 1 ek lime-lé
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A görögdinnye húsát vágjuk kockákra. Az uborkát mossuk meg, vágjuk fél centi vastag szeletekre, majd negyedeljük őket. A fetát morzsoljuk össze, vagy vágjuk kis kockákra. Tegyünk mindent egy nagy tálba.

Egy kis tálban keverjük össze az olajat, friss mentát, lime-levet, sót és borsot. 

Öntsük a dresszinget a dinnyére, majd forgassuk egybe. Rögtön kínáljuk, vagy tegyük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük