Krémes chiapuding gránátalmával: rostból nem lesz hiány

4
Nyomtatás
Granatalmas-chiapuding-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a krémes gránátalmás chiapuding nemcsak mutatós desszert, de a benne lévő sok rost miatt egészséges reggeli vagy tízórai is lehet.

Ezzel a gránátalmás chiapudinggal nem foghatsz mellé, hiszen a benne lévő rengeteg rost miatt egész napra remek nassolnivalónak bizonyul. Tökéletes napindító vagy tízórai, de akár uzsonnára is eheted. Egyszerre nagyobb adagban is elkészítheted, így több napig kéznél lesz az egészséges harapnivaló.

A gránátalma a chiamaghoz hasonlóan szintén szuperélelmiszernek számít, sok antioxidánst, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ugyanakkor az emésztést is támogatja, így a téli hónapokban immunerősítőként is fogyaszthatod. A pucolásához itt találsz segítséget.

Gránátalmás chiapuding

Granatalmas-chiapuding

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 3 ek. chiamag
  • 200 ml kókusz- vagy más növényi ital
  • 2 ek. juharszirup
  • 1 ek. mandulavaj
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 0.5 közepes gránátalma magjai
Recept idők

Elkészítés:

A chiamagot öntsük fel a kókuszitallal, keverjük hozzá a juharszirupot, a mandulavajat és a vaníliakivonatot, és legalább 3 órára (vagy akár egész éjszakára) tegyük hűtőbe.

Ha a magok felszívták a folyadékot, és zselés állagúvá váltak, akkor kanalazzuk két kisebb pohárba, és szórjuk rájuk a gránátalma magjait. Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon