Nyári gyümölcssaláta frissítő öntettel: a legegyszerűbb nassolnivaló

6
Nyomtatás
Gyumolcssalata-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a gyümölcssaláta sok szezonális hozzávalóból készül, az édes és aromás gyümölcsöket pedig egy üde, citrusos öntet koronázza meg.

A nyári gazdag gyümölcsszezont bűn nem kihasználni: a bogyós gyümölcsök, dinnyék és barackok nemcsak finomak, de a téli vitaminhiányos hónapok után sok tápanyagot is biztosítanak.

Ahhoz, hogy ezeket a vitaminokat a szervezetünk a legnagyobb mennyiségben hasznosítani tudja, fontos frissen fogyasztani a gyümölcsöket. Ennek pedig a legjobb módja egy nagy adag gyümölcssaláta, amelyet tízóraiként, desszertként vagy tévézés közbeni nasiként is fogyaszthatsz. Az extra csavarhoz pedig készíts hozzá egy üde citrusos öntetet.

Nyári gyümölcssaláta citrusos öntettel

Gyumolcssalata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 100 g málna
  • 100 g szeder
  • 100 g fekete áfonya
  • 100 g cseresznye
  • 1 nagy őszibarack felkockázva
  • 1 db kivi felszeletelve
  • 1 nagy banán felkarikázva
  • 1 szelet görögdinnye felkockázva

Az öntethez:

  • 2 közepes narancs leve
  • 1 ek. friss citromlé
  • 0.5 közepes bionarancs reszelt héja
  • 1 púpozott ek. barna cukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Először az öntetet készítjük el: ehhez tegyünk minden hozzávalót egy kisebb edénybe, és közepes hőfokon, 15 perc alatt főzzük őket szirupossá. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

A gyümölcsöket tegyük nagyobb tálba, locsoljuk meg a citrusos öntettel, és óvatosan forgassuk össze. Tegyük kis tálkákba, és azonnal fogyasszuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon