Házi diákcsemege percek alatt: készítsd el a saját verziódat
Ezzel a házi diákcsemegével nemcsak az édesség utáni vágyadat elégítheted ki, hanem fitt ropogtatnivalóhoz is juthatsz.
A diákcsemege nem egy új keletű összeállítás, és a magvakból, illetve aszalt gyümölcsökből álló mixet otthon is könnyen elkészítheted. A házi verziónak az az előnye a boltival szemben, hogy úgy kombinálhatod, ahogyan csak jólesik, ezáltal pedig az sem fordul elő, hogy a kevésbé szimpatikus falatok ott maradnak a zacskó alján.
Az összeállításnak csak a képzelet szabhat határt: készíts egzotikus (ananásszal, papajával, mangóval, szárított banánnal), antioxidánsban gazdag (erdei gyümölcsökkel, ahogy én is tettem) vagy éppen cukormentes mixet – itt figyelj, hogy az aszalt gyümölcsök ne tartalmazzanak hozzáadott cukrot. Akkor sem kell lemondanod a szuper csemegéről, ha mogyoróallergiád van, vagy más csonthéjasokra vagy érzékeny. A mogyoró, dió, kesu vagy mandula helyett használj tök-, napraforgó- vagy kendermagot, és bolondítsd meg egy kevés kókuszforgáccsal.
Érdemes a hozzávalókat piacon, magos pultnál venni, mert sokkal kedvezőbb az áruk, mint a boltokban, és így a sok műanyag szemetet sem kell hazacipelned.
Házi diákcsemege
Hozzávalók 10 adaghoz
- 50 g mandula
- 50 g kesudió
- 50 g erdei mogyoró
- 50 g aszalt vörös áfonya
- 50 g aszalt fekete áfonya
- 50 g gojibogyó
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat.
Tegyük egy légmentesen zárható dobozba vagy befőttesüvegbe, és elfogyasztásig száraz, hűvös helyen tároljuk.
-
2024-03-31 08:36:01
-
2024-02-16 09:36:01
-
2024-01-21 11:08:02
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!