Szaftos, laktató húsgombócos spagetti – Grillen sülnek a fűszeres húsgolyók
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha szeretitek a húsgombócos spagettit, próbáljátok ki ezt a változatot, még sokkal finomabb és ízletesebb lesz.
A húsgombócos spagettit mindenki szereti, de még ezt a műfajt is van hova fokozni: ha a szaftos, fűszeres húsgolyókat grillen sütjük, kap egy plusz füstös ízt az egész étel, amitől még sokkal-sokkal finomabb lesz. Ráadásul nem csak só és bors, olasz fűszerkeverék és chili is gazdagítja a húst.
A húsgolyó mellé csak tésztára és paradicsomszószra van szükség - utóbbi alatt nem a passzírozott paradicsomra gondolok, hanem a fűszeres, hagymás, bazsalikomos szószra. Ezt elkészíthetjük házilag is, de készen is megvehetjük, a boltok polcain nagyon sokféle változatot találni, mindegyikkel tökéletes lesz.
Húsgombócos spagetti
Hozzávalók 6 személyre
- 750 gramm darált marhahús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
- 1 csipet chilipehely
- ízlés szerint só, bors
- 500 gramm spagetti
- 1.5 liter fűszeres paradicsomszósz
- parmezán
Elkészítés:
A marhahúst, a zúzott fokhagymát, a fűszerkeveréket, chilit, sót, borsot gyúrjuk alaposan össze, míg egynemű nem lesz. Formázzunk a masszából kb. 24 darab golyót.
Készítsük elő a nyársakat, egyre kb. 4 húsgombóc fér fel. Azért, hogy biztosan ne essenek le a húsgolyók, 2 pálcával rögzítsük őket, a jobb- és a baloldalukba is szúrjunk egy hurkapálcát.
Melegítsük elő a grillt magas lángon, oldalanként 3-4 percig süssük a húsgolyókat.
Amíg sül a húsgolyó, főzzük ki a tésztát a csomagoláson írtak szerint.
A paradicsomszószt öntsük egy lábasba, majd melegítsük meg. Mikor a húsgolyók már majdnem kész vannak, tegyük őket a meleg szószba, majd pár percig gyöngyözve főzzük őket, míg teljesen el nem készülnek.
A kifőtt tésztával, parmezánnal megszórva tálaljuk, minden tányérra 4 húsgolyó kerüljön.
Fotó: Getty Images