
Füstös, grillezett húspogácsa: nagyon szaftos lesz a fűszeres hús

Grillen sütve minden finomabb: a füstös aroma különösen jól áll a húsoknak, a hamburgert pedig sokkal magasabb szintre emeli.
Mi sem jobb egy finom hamburgernél, hát még akkor, ha házilag készíted! A fűszeres húspogácsa a hamburger lelke, grillszezonban érdemes a rácson sütni. Grillen készítve füstös pluszízt kap, sokkal finomabb lesz, kívül szépen megpirul, belül viszont szaftos marad.
A húspogácsa sima só, bors fűszerezéssel is isteni, de érdemes fokhagymaport, füstölt paprikát is keverni bele, a Worcestershire-szósz pedig a köbre emeli. Utóbbi önmagában is sós, így óvatosan adagold a sót a húshoz.
A húspogácsákat 4-6 percig süsd attól függően, közepesen vagy teljesen átsült végeredményre vágysz. Ha előbbi, akkor kb. 2-2 percet adj neki oldalanként, utóbbi esetben viszont inkább 3-3 percet szánj rá.
-
2023-06-03 08:36:01
-
2023-06-02 06:30:02
-
2023-05-24 07:32:01
Grillezett húspogácsa

Hozzávalók 8 darabhoz
- 1 kg darált marhahús
- 1.5 ek fokhagymapor
- 1 ek füstölt pirospaprika
- 0.5 ek bors
- 0.5 tk só
- 2 ek Worcestershire-szósz
- 8 szelet cheddar sajt (opcionális)
Elkészítés:
A grillt melegítsük elő magas lángon/gyújtsuk be. (Kb. 20 perc alatt melegítsük fel 200 fokra.)
A darált húst keverjük egybe a fűszerekkel, majd a Worcestershire-szószt is adjuk hozzá. (Mivel az is sós, nem szabad sok sót hozzáadni.) Gyúrjuk át alaposan a masszát.
Készítsünk a masszából 8 db, kb. 2,5 centi vastag húspogácsát. A közepüket picit nyomjuk be.
A grillrácsot kenjük le olajjal, majd tegyük rá a húspogácsákat. Oldalanként kb. 2-3 percig süssük attól függően, közepesen vagy teljesen átsültet készítenénk.
Ha szeretnénk, az utolsó fél percben tegyünk 1-1 szelet sajtot a pogácsákra.
Rögtön tálalhatjuk is, akár hamburgerként, akár saláta mellé.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!