Fűszeres, mexikói pác csirkehúshoz: grillezéshez szuper lesz

grillezett-csirkemell2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha igazán omlós és ízletes húst dobnál a grillre, mindenképp pácold be, ennél a fűszeres mexikói változatnál jobb marinádot nem találsz!

Ha még nem tudod, idén mit dobj a grillre, próbáld ki ezt a mexikói fűszerekkel pácolt húst, nagyon pikáns, kicsit csípős, mégis friss lesz az összhatás. Utóbbiról a koriander és a lime gondoskodik, amelyek nem hiányozhatnak egy jó mexikói fogásból.

Húsból dolgozhatsz csirkemellel és -combbal is, viszont érdemes filét választani mindkettőből, mert csonttal együtt sokkal több idő kell nekik a grillen, mire átsülnek. A választott húst legalább 2 órán át hagyd a fűszeres pácban – ha esetleg már előző este előkészítenéd, azt is megteheted, viszont akkor a sót érdemes kihagyni a marinádból, és utólag adni hozzá.

Mexikói pác csirkehúshoz

grillezett-csirkemell

Hozzávalók 8 személyre

  • 60 ml olívaolaj
  • 0.5 csokor koriander
  • 1 db lime
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek chilipor
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk
  • 0.5 tk füstölt paprika
  • 1.5 kg csirkehús (mell- vagy combfilé)
Recept idők

Elkészítés:

A koriandert aprítsuk össze, a lime-nak facsarjuk ki a levét, a fokhagymákat pucoljuk meg, reszeljük le. A csirkehúst, attól függően, melyik részével dolgozunk, vágjuk össze, ha szükséges.

A húson kívül tegyünk mindent egy tálba, keverjük össze, majd forgassuk bele a húst is. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 2 órára. (Ha egy éjszakára tennénk a hűtőbe, a sót ne a marinádba keverjük bele, hanem utólag szórjuk rá.)

Ha letelt az idő, vegyük ki a marinádból, dobjuk a grillre (magas/közepes fokozaton), majd addig süssük a húst, míg a belső hőmérséklete eléri a 74 fokot. (Az idő attól is függ, mellfilével vagy combfilével dolgozunk, 10-20 perc is lehet.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük