
Pirosra sült, grillezett csirkeszárny: a pácról se feledkezz meg

A grillen sült csirkeszárny egyszerűen készül, ám ez ne tévesszen meg senkit, az intenzív pácnak köszönhetően ellenállhatatlan, ez a fogás lesz a grillparti legnagyobb kedvence.
A csirkeszárny sokak szemében nem túl izgalmas alapanyag, pedig szinte bármilyen fogást összedobhatsz belőle, és bár nem olyan sok rajta a hús, nagyon ízletes ételek készülhetnek belőle. Nyáron, a kerti grillpartin is számíthatsz rá. A fűszeres páctól ízletes, szaftos és omlós lesz a sült, amely után a vendégeid megnyalják mind a tíz ujjukat.
Sütési tipp
A hús a páctól lesz igazán finom, épp ezért ne sajnáld tőle az időt, hagyd benne állni, hogy a fűszerek átjárják. Ez egy csípősebb pác, de nagyon jól áll a szárnynak, sütés közben érdemes vele kenegetni. Ha nincs grillsütőd, pakold tepsire a húst, és told 180 fokosra előmelegített sütőbe 35-40 percre. Sütés közben a fordításról se feledkezz meg.
-
2023-08-20 08:36:01
-
2023-07-30 07:50:02
-
2023-07-07 07:32:01
Grillen sült csirkeszárny

Hozzávalók 4 személyre
Hús:
- 1 kg csirkeszárny
- só ízlés szerint
Pác:
- 3 evőkanál erős paprikakrém
- 1 evőkanál mustár
- őrölt bors ízlés szerint
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál olaj
Elkészítés:
A csirkeszárnyat tisztítsuk meg, vágjuk félbe, ha szeretnénk, majd sózzuk meg és tegyük félre, míg a pácot elkészítjük.
A pác hozzávalóit keverjük össze, majd forgassuk bele a szárnyát, fedjük le, és tegyük néhány órára a hűtőbe pihenni, hogy az ízek összeérjenek. (Akár egy éjszakát is állhat így a hűtőben.)
A grillsütőt melegítsük elő, kenjük le olajjal a rácsot, majd pakoljuk rá a húst, és süssük szép pirosra 25-30 perc alatt, közben fordítgassuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!