![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni, grillezett spárga húsok mellé: pillanatok alatt elkészül a finomság
![sgct](https://kep.index.hu/1/0/3781/37818/378181/37818125_2885977_20e89e27b562e2e7797cd9876cc27b1b_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A spárga akkor lesz igazán ízletes, ha al dente módon, picit roppanósan kerül a tányérra.
Tavasszal sok finom dolog érkezik a piacra, köztük a spárga, amit szezonjában érdemes többféle variációban kipróbálni, hisz nagyon finom, izgalmas alapanyag.
A jó idővel sokan főznek a szabadban, kezdődnek a nagy grillpartik, amikor is a hús kötelező, mellé azonban zöldség is kerüljön! A legjobb, ha grillrácson készül a köret, a spárgát is rá lehet dobni, szeretni fogják a vendégek a balzsamecettel meglocsolt zöldséget.
Ha azonban nincs lehetőséged a szabadtéri főzőcskézésre és grillserpenyőd sincs, ne szomorkodj, nem maradsz ki a jóból! Fogj egy nagy fazekat, töltsd meg vízzel, tegyél bele sót, forrald fel, majd forrás után dobd bele a spárgákat 5-8 percre, míg meglesz az al dente állag.
Grillezett spárga
![sgcover](https://kep.index.hu/1/0/3781/37818/378182/37818201_952ff8c043f135d22d682edb08c88a92_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 2 csomag spárga
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- kevés parmezán
- 1 darab citrom
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított spárgát tegyük tálba, adjuk hozzá az olívaolajat, forgassuk vele egybe, majd dobjuk grillserpenyőre vagy kerti grillezőre, körülbelül 8-10 percig süssük, amíg al dente állagú lesz.
Tálalás előtt a spárgákat locsoljuk meg a balzsamecettel és a reszelt parmezánnal, kínáljunk mellé citromkarikákat és sót.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!