Isteni, grillezett spárga húsok mellé: pillanatok alatt elkészül a finomság

sgct
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A spárga akkor lesz igazán ízletes, ha al dente módon, picit roppanósan kerül a tányérra.

Tavasszal sok finom dolog érkezik a piacra, köztük a spárga, amit szezonjában érdemes többféle variációban kipróbálni, hisz nagyon finom, izgalmas alapanyag.

A jó idővel sokan főznek a szabadban, kezdődnek a nagy grillpartik, amikor is a hús kötelező, mellé azonban zöldség is kerüljön! A legjobb, ha grillrácson készül a köret, a spárgát is rá lehet dobni, szeretni fogják a vendégek a balzsamecettel meglocsolt zöldséget.

Ha azonban nincs lehetőséged a szabadtéri főzőcskézésre és grillserpenyőd sincs, ne szomorkodj, nem maradsz ki a jóból! Fogj egy nagy fazekat, töltsd meg vízzel, tegyél bele sót, forrald fel, majd forrás után dobd bele a spárgákat 5-8 percre, míg meglesz az al dente állag.

Grillezett spárga

sgcover

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 csomag spárga
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • kevés parmezán
  • 1 darab citrom
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított spárgát tegyük tálba, adjuk hozzá az olívaolajat, forgassuk vele egybe, majd dobjuk grillserpenyőre vagy kerti grillezőre, körülbelül 8-10 percig süssük, amíg al dente állagú lesz.

Tálalás előtt a spárgákat locsoljuk meg a balzsamecettel és a reszelt parmezánnal, kínáljunk mellé citromkarikákat és sót.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük