Pikáns, gyömbérrel és lime-mal sült répa – Húsok mellé tökéletes köret

Nyomtatás
gyömbérrel és lime-al sült répa cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha vigyázol az alakodra, ezzel az egészséges körettel nem lőhetsz mellé, könnyed és isteni finom.

Ha egészséges és alakbarát köretet keresel, akkor ne krumplit vagy tésztát válassz. Egyre népszerűbb a bulgur, a kuszkusz és a quinoa, bár mindegyik kicsit más, egyben hasonlítanak: nem gyorsan felszívódó szénhidrátok, így a fogyókúrádba is beilleszthetők. Itt elolvashatod, hogy tudod őket elkészíteni.

Zöldségekből is nagyon változatos köretek készülhetnek, ezek a cukkinikarikák sütőben sülnek, és nemcsak finomak, hanem gyorsan kész is vannak. A cukkinihez mindenképpen intenzív ízt válassz, a fokhagyma tökéletes lesz hozzá. A sárgarépa is nagy kedvenc, a kicsit édes ízvilágú zöldséghez bátran keverj erőteljes aromájú fűszert, most gyömbérrel és lime-mal párosítottuk. 

Gyömbérrel és lime-mal sült répa

gyömbérrel és lime-al sült répa recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 6 szál sárgarépa
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál koriander (őrölt)
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 darab gyömbér (2 cm-es)
  • 2 evőkanál méz
  • 2 darab lime leve
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 400 milliliter víz
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépákat karikázzuk fel. 

Egy tálba öntsünk egy liter jéghideg vizet, és rakjunk bele jégkockákat is. Tegyük félre.

Öntsünk vizet egy edénybe, tegyük bele a répákat, takarjuk le, kapcsoljuk fel alatta a lángot, és várjuk meg, amíg felforr. Ahogy felforrt, vegyük le a fedőt, és ellenőrizzük, mennyire főtt meg a zöldség. Ne legyen teljesen kemény, de nem szabad szétfőzni. Tegyük a répákat a jeges vízbe, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, tegyük papítörlőre, hogy a vizet felitassa róluk. 

Egy serpenyőt melegítsünk fel, majd olvasszuk fel benne a vajat. Adjuk hozzá a fűszereket és az apróra vágott gyömbért. Várjuk meg, amíg a gyömbér kicsit megbarnul, ekkor tegyük bele a mézet és öntsük bele a lime levét, keverjük, amíg egynemű nem lesz. Tegyük bele a sárgarépát, és jól forgassuk össze. Ha a sárgarépa átmelegedett, picit megpirult, sózzuk, borsozzuk.

Ha kész, azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon