Gyors diétás lencsesaláta - holnapra még jobb lesz, viheted ebédnek is
Diétás lencsesaláta

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Meleg, ízes, fűszeres saláta. Ha nincs otthon hozzá a megfelelő fűszerkeverék, akkor se ess kétségbe, ízesítheted kedved szerint. Mehet bele egy kis sonka vagy tarja is, de még egy lágy- vagy buggyantott tojás sem lenne rossz a tetejére.

Most nem hagyományos lencsét használtam, hanem az apróbb szemű, fekete színű beluga lencsét. Ehhez magos boltokban, drogériákban, nagyobb áruházakban, bioboltokban már nem is olyan nehéz hozzájutni. Ízes, apró lencsefajta, ami áztatás nélkül is megfő 20-30 perc alatt. Ha az nincs, és fontos a gyorsaság, akkkor konzervlencsével is működhet.

Most éppen nem kapni, mert nincs szezonja, de ez az étel nagyon finom meyer citrommal. Ez a kerekebb, narancsárga citromféle a "rendes" citromok közé bekeverve szokott felbukkanni télen, főleg januárban, februárban érdemes figyelni. Egyre több boltban lehet véletlenszerűen ráakadni, ha jobban megnézzük a citromkupacot (a hagyományos között lesz, nem külön kell keresni). Fűszeres, kevésbé savanyú íze elképesztő  plusz ízt ad az ételeknek, italoknak.  

Plusz egy

További jó tulajdonsága ennek a lencsesalátának, hogy nem csak isteni, de remekül bírja a szállítást is, vagyis akár buliba, akár másnap, munkahelyi ebédnek is simán beválik. 

Lencsesaláta diétás

14352548 7dcc359da038e8848290e8ab88d7894a x

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 25 dekagramm lencse (beluga)
  • 2 darab lilahagyma
  • 3 darab kaliforniai paprika
  • 2 darab fokhagyma gerezd
  • 6 darab szárított paradicsom
  • 1 darab citrom (meyer)
  • 2 marék olajbogyó
  • 20 dekagramm fetasajt
  • 1 evőkanál harissza fűszerkeverék
  • 2 darab babérlevél
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

1. A lencsét átmossuk, majd sós vízben feltesszük főni. A babérlevelet és a két fokhagymagerezdet héjastól beledobjuk a főzővízbe. Közepes lángon puhára főzzük a lencsét.

2. Amikor már majdnem kész a lencse, a hagymát és a paprikákat vékonyan felcsíkozzuk, és egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk. (Vigyázzunk, hogy ne égjen meg!)

3. A megfőtt lencsét leszűrjük, kihalásszuk belőle a babérleveleket. A fokhagymákat kinyomjuk a héjukból, villával szétnyomkodjuk, és a paprikához adjuk. Megszórjuk a harisszával, és mehet bele a leszűrt lencse is.

4. Alaposan megsózzuk, meglocsoljuk még egy nagy löket olívaolajjal, és ráfacsarjuk a citrom levét. Óvatosan átkeverjük, és levesszük a lángról.

5. Megszórjuk a felaprított szárított paradicsommal, az olajbogyóval, és rámorzsoljuk a fetát.

6.Ha van friss petrezselymünk vagy korianderünk, ne sajnáljuk a tetejéről!
Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük