
Majonézes tésztasaláta pillanatok alatt: jól behűtve a legfinomabb
Nagy előnye a tésztasalátának, hogy szinte bármit beledobhatsz, amit a hűtődben találsz, a zöldségektől kezdve a felvágotton át egészen a maradék főtt tojásig.
A mediterrán tésztasaláta pofonegyszerű recept, amivel teljesen amatőr konyhatündérek is próbát tehetnek. A fogásban a tésztához zöldségek, feta sajt és citromos öntet kerül. Ezt az alapot bátran továbbgondolhatod. Ha szereted a csípőset, akkor jalapeño paprikát is apríthatsz bele, vagy aszalt paradicsommal is feldobhatod.
A tésztasaláta hidegen kínálva az igazi, épp ezért előző este is összekészítheted, így másnapra ott vár az ebéd a hűtőben. Remek választás önmagában, és köretként is kínálható grill- vagy sült hús mellé.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le és tegyük salátástálba.
A feta sajtot kockázzuk fel.
A koktélparadicsomot, uborkát, lila hagymát és a petrezselymet tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint.
Az előkészített sajtot, zöldségeket és az olajbogyót forgassuk a kihűlt tésztához.
Az olívaolajhoz keverjük hozzá a citromlevet és a sót, ezután adjuk a zöldséges tésztához.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu