Mediterrán csirkegombóc: sütőbe tolva, leheletnyi olajjal pirul
A mediterrán csirkegombóc a legfinomabb húsgolyó, szaftos és fűszeres, az elkészítése pedig gyerekjáték.
A húsgombóc az egész világon kedvelt finomság, sokféle recept szerint kipróbálható. Sokan a svédek híres húsgolyóját szeretik a legjobban, én azonban a mediterrán változatért rajongom. A darált csirkehúsból készült gombóc tele van ízzel, az aromás fűszerek mellett feta sajt is kerül bele, ettől pedig még finomabb és szaftosabb.
Dobd fel zöldfűszerekkel!
A masszát bátran feldobhatod további fűszerekkel: elfér benne a friss petrezselyem, metélőhagyma, kapor vagy a koriander, de még friss mentalevéllel is izgalmasabbá lehet varázsolni. Ha még jobban felturbóznád, akkor pedig szárított paradicsomot kockázz a masszába, vagy a kedvenc pesztódból is tehetsz 1-2 evőkanálnyit.
Mediterrán csirkegombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg darált csirkehús
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál oregánó
- 200 g pankomorzsa
- 1 darab tojás
- 100 g feta sajt
- 1 fej finomra aprított vöröshagyma
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A darált húst mérjük keverőtálba, és adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd keverjük egybe.
Az alaposan összekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat.
A húsgolyókat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg kevés olajjal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre. Félidőnél fordítsuk meg a húsgolyókat.
-
2024-04-05 09:36:02
-
2024-03-22 06:32:02
-
2024-03-14 06:32:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!