Mediterrán csirkegombóc: sütőbe tolva, leheletnyi olajjal pirul

Mediterrán csirkegombóc cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mediterrán csirkegombóc a legfinomabb húsgolyó, szaftos és fűszeres, az elkészítése pedig gyerekjáték.

A húsgombóc az egész világon kedvelt finomság, sokféle recept szerint kipróbálható. Sokan a svédek híres húsgolyóját szeretik a legjobban, én azonban a mediterrán változatért rajongom. A darált csirkehúsból készült gombóc tele van ízzel, az aromás fűszerek mellett feta sajt is kerül bele, ettől pedig még finomabb és szaftosabb.

Dobd fel zöldfűszerekkel!

A masszát bátran feldobhatod további fűszerekkel: elfér benne a friss petrezselyem, metélőhagyma, kapor vagy a koriander, de még friss mentalevéllel is izgalmasabbá lehet varázsolni. Ha még jobban felturbóznád, akkor pedig szárított paradicsomot kockázz a masszába, vagy a kedvenc pesztódból is tehetsz 1-2 evőkanálnyit.

Mediterrán csirkegombóc

Mediterrán csirkegombóc ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg darált csirkehús
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • 200 g pankomorzsa
  • 1 darab tojás
  • 100 g feta sajt
  • 1 fej finomra aprított vöröshagyma
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst mérjük keverőtálba, és adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd keverjük egybe.

Az alaposan összekevert masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat.

A húsgolyókat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg kevés olajjal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre. Félidőnél fordítsuk meg a húsgolyókat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük