
Mennyei, gyümölcsös egyensúlytészta: gyors, könnyű és ellenállhatatlan

A lágy egyensúlytészta önmagában is mennyei, ám az élvezetet friss gyümölcsökkel tovább fokozhatod.
A gyorsan és könnyen elkészíthető egyensúlytészta a kevert sütik egyik legjobbja, ugyanolyan légies és könnyű, mint a piskóta. Ideális lehet a rohanós hétköznapokra, amikor biztosra mennél, és gyorsan szeretnél összedobni egy mennyei desszertet. Nem nehéz megjegyezni a receptet, hisz a tésztába kerülő tojásnak, cukornak, vajnak és lisztnek ugyanannyi a súlya.
A sütit ízlésed és az évszak szerint kedvedre variálhatod, hisz jól harmonizál a különféle gyümölcsökkel. Az édes tésztába a savanykásabb, bogyós változatok különösen jól illenek. Ha nem szeretnéd, hogy a gyümölcs lesüllyedjen a tészta aljára, forgasd bele egy kevés lisztbe.
Készítheted hagyományos tepsiben vagy akár kenyérformában is, de utóbbiban lassabban sül át.
-
2023-09-25 10:16:01
-
2023-09-24 09:28:01
-
2023-09-22 10:32:02
Gyümölcsös egyensúlytészta

Hozzávalók 16 szelethez
- 5 db tojás
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- reszelt citromhéj
- 1 csipet só
- 25 dkg gyümölcs
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válasszuk ketté, majd a sárgákat keverjük ki jól a kétféle cukorral és a vajjal. A lisztet dolgozzuk össze a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, és részletekben adagoljuk a keverékbe. Végül forgassuk hozzá laza mozdulatokkal a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Egy körülbelül 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk bele a tésztát. Szórjuk a tetejére a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt.
Tegyük a forró sütőbe, és 175 fokon süssük körülbelül 25-30 percig.
Végezzünk tűpróbát! Ha a sütibe szúrt tűre vagy hegyes késre nem ragad massza, kivehetjük a sütőből.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!