Habos, epres tiramisu: ellenállhatatlan tavaszi változat

Habos, epres tiramisu cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krémes desszert nem a megszokott módon készül, az egyik legfontosabb hozzávaló, a kávé hiányzik belőle, helyette eper és szirup gazdagítja.

A tiramisu az olasz konyha kedvelt desszertje. A mascarponés, kávés süti az egész világot meghódította, rengetegféle variációban kipróbálható. A hagyományos verzió helyett citrommal vagy eperrel is készülhet, és még az se baj, ha a kávé kimarad belőle.

A tavaszi ruhába öltözött süti eperrel felturbózva csábít. Nagyon finom így készítve, de tovább lehet fokozni az ízélményt: olvassz fel 100 gramm fehér csokit vízgőz felett, majd keverd a mascarponés krémhez, mennyei lesz!

Habos, epres tiramisu

Habos, epres tiramisu ct

Hozzávalók 4 személyre

Szirup:

  • 10 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 darab biocitrom

Epres tiramisu:

  • 40 dkg eper
  • 2 dl habtejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
  • 15 dkg mascarpone
  • 400 g babapiskóta
Recept idők

Elkészítés:

Először a szirupot készítsük el: a cukrot szórjuk lábasba, öntsük rá a vizet, majd folyamatosan kevergetve melegítsük fel. Mikor a cukor teljesen felolvadt, adjuk hozzá a citrom reszelt héját és facsart levét. Körülbelül 3-4 percig melegítsük a szirupot, majd vegyük le a tűzhelyről és tegyük félre.

Az epret alaposan mossuk meg, a csumáját távolítsuk el. Az eperből a díszítéshez tegyünk félre egy keveset, majd villával vagy botmixerrel törjük pépesre a maradék gyümölcsöt.

A habtejszínt verjük kemény habbá, közben adjuk hozzá a cukrot és a vaníliát. Ezután forgassuk össze a mascarponéval.

Vegyünk elő egy jénait vagy valamilyen tetszőleges formát, amiben elkezdjük rétegezni a desszertet.

A babapiskótát mártsuk bele a szirupba, majd rakjuk szépen sorjában a formába. Ezután a mascarponés krém felét simítsuk a babapiskótára.

Az eperpürét kanál segítségével tegyük a krémre.

A maradék babapiskótát mártsuk a szirupba, majd sorakoztassuk az eperpüré tetejére.

A megmaradt mascarponés krémet simítsuk a babapiskóta tetejére.

A félretett eperrel ízlés szerint díszítsük fel a desszertet.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük