
A hajdina egy csodamag, még a müzlihez is ezt tesszük
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét

Fűszeres, csicseriborsós raguval töltött édesburgonya: laktató, tápláló ebéd

Így lesz tökéletesen pergős a kuszkusz: bevált tippet mutatunk

Filmes ételek kvíze 2. rész: a Jóbarátokban milyen sütit ettek a földről?
A különleges, mogyorós ízű magról már áradoztam korábban is, de eddig csak sós környezetbe helyezve próbáltam, pedig mostanában nagyon menő édesen, ropogósan, reggelire is.
A hajdina nagyon régóta ismert magféle, már nagy-nagyanyáink is készítettek belőle kásákat. Az utóbbi évtizedben csodaszerként került elő újra, főleg gluténmentes tulajdonsága miatt.
Orosz boltban érdemes venni
Az orosz konyhában alapvető fontosságú, levesek, kásák és köretek készülnek belőle. Éppen ezért lehet, hogy az orosz boltokban feleannyiért lehet megkapni, mint például egy átlagos szupermarketben. Kicsit szokni kell az ízét, elsőre tényleg ütős, de aki rákap, tartósan szeretni fogja.
Tökéletes állag
Nem könnyű eltalálni azt az ideális állagot, amikor már nem túl kemény, de még nem puhult meg egészen, megtartja rágós, fogkemény állapotát - de a lent leírt technikával ez is elérhető.
Müzlinek ez az állag ideális, így magába szívja a rálocsolt folyadékot, joghurtot, tejet vagy gyümölcslevet, de azért nem annyira, hogy szomorkásan ázott gabonapehellyé váljon. A hajdinából lehet müzlialap zab helyett, de keverhetjük is vele, vagy mehetnek mellé magok és aszalványok is.
Hajdinamüzli

Hozzávalók 1 adaghoz
- 200 gramm hajdina
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 csipet só
- 0.25 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 2 evőkanál méz
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors