![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A hajdina egy csodamag, még a müzlihez is ezt tesszük
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A különleges, mogyorós ízű magról már áradoztam korábban is, de eddig csak sós környezetbe helyezve próbáltam, pedig mostanában nagyon menő édesen, ropogósan, reggelire is.
A hajdina nagyon régóta ismert magféle, már nagy-nagyanyáink is készítettek belőle kásákat. Az utóbbi évtizedben csodaszerként került elő újra, főleg gluténmentes tulajdonsága miatt.
Orosz boltban érdemes venni
Az orosz konyhában alapvető fontosságú, levesek, kásák és köretek készülnek belőle. Éppen ezért lehet, hogy az orosz boltokban feleannyiért lehet megkapni, mint például egy átlagos szupermarketben. Kicsit szokni kell az ízét, elsőre tényleg ütős, de aki rákap, tartósan szeretni fogja.
Tökéletes állag
Nem könnyű eltalálni azt az ideális állagot, amikor már nem túl kemény, de még nem puhult meg egészen, megtartja rágós, fogkemény állapotát - de a lent leírt technikával ez is elérhető.
Müzlinek ez az állag ideális, így magába szívja a rálocsolt folyadékot, joghurtot, tejet vagy gyümölcslevet, de azért nem annyira, hogy szomorkásan ázott gabonapehellyé váljon. A hajdinából lehet müzlialap zab helyett, de keverhetjük is vele, vagy mehetnek mellé magok és aszalványok is.
Hajdinamüzli
![hajdinamüzli - 1](https://kep.index.hu/1/0/2918/29186/291866/29186615_6bd244c23dc1e62e532c3a4cc4cab41d_wm.jpg)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 200 gramm hajdina
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 csipet só
- 0.25 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 2 evőkanál méz
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!