![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Villámgyors indiai curry kókusztejjel – Hallal készül a krémes, pikáns fogás
![hal curry cover](https://kep.index.hu/1/0/4108/41083/410834/41083485_3135093_dc131a23359a27efe24b30ea181ab053_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Bármilyen fehér húsú halból isteni lesz ez a laktató és izgalmas fogás, amelyből ne sajnáld az egzotikus fűszereket.
A curry nagyon intenzíven fűszerezett ételt takar, ezt a kifejezést csak Indián kívül használják, az angolok hívják így az ilyen fajta fogásokat. A krémes, kicsit vagy akár nagyon pikáns szószban főzhetsz húst, de zöldséget is, például karfiolt, ahogy ebben a receptben is olvashatod. Még mindig a vegetáriánus vonalnál maradva, a curry brokkoliból és édeskrumpliból is isteni, érdemes ezt is elkészítened. A húsok kedvelői pedig a csirkés változatot próbálják ki.
Az a jó a curryben, hogy nagyon gyorsan elkészül, tápláló és izgalmas fogás. Ha túl fűszeresnek találod, a kókusztej lágyít rajta. Ha még könnyedebb verzióban készítenéd el, és szereted a halat, érdemes kipróbálnod az alábbi receptet, már csak azért is, mert nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos a megfelelő mennyiségű halfogyasztás. A legjobb, ha tengeri, fehér húsú fajtából készül a curry.
Halas curry
![halcurry](https://kep.index.hu/1/0/4117/41174/411747/41174729_8b06f9aa7382394d3b4c4b13af51f4a9_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 3 szelet fehér húsú halfilé
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma (közepes)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál gyömbér
- 1 evőkanál garam masala
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál római kömény
- 1 kávéskanál koriandermag
- 1 kávéskanál chilipor
- 1 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 1 doboz paradicsomkonzerv (darabos)
- 400 milliliter kókusztej
- a tálaláshoz koriander (friss)
Elkészítés:
A halról szedjük le a bőrét, majd kockázzuk fel. Ellenőrizzük, hogy nincs-e benne szálka. A friss gyömbért, a hagymát és a fokhagymát vágjuk egészen apróra.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és dinszteljük üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagymát, és még fél percig pirítsuk őket együtt. Adjuk hozzá a fűszereket, sózzuk, borsozzuk és jó alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a halat, a paradicsomkonzervet, öntsük rá a kókusztejet, majd takarjuk le az edényt. Vegyük le a hőmérsékletet, és várjuk meg, amíg a szósz besűrűsödik és a hal megpuhul.
Friss korianderrel és basmati rizzsel tálaljuk.
Fotó. Getty Images
Olvasd el ezt is!