Így lesz szaftos és ízes a házi húspogácsa - A titok a hús zsírtartalmában rejlik
Otthon is készíthetsz finom, szaftos házi húspogácsát hamburgerbe. Úgy az igazi, ha grillrácson sütöd ki.
Ez a hamburgerbuci az egyik legjobb, amit házilag elkészíthetsz: puha, illatos, enyhén édeskés, és bármilyen hamburgerhez vagy szendvicshez tökéletes. A receptben megadott alapanyagok 8 nagy bucira elegendőek, így kedved szerint variálhatod a töltelékeket a zöldségestől egészen a klasszikus húsosig.
Abban az esetben, ha kisebb zsemléket szeretnél, 8 helyett 12 részre oszd a tésztát: itt arra figyelj, hogy 15-18 perc helyett 12-15 percig süsd őket. Ha pedig egész pici buci a célod, amelyet előételként kínálhatsz, akkor a tésztát 24 részre oszd, és 10-12 percig süsd.
Tegyünk minden alapanyagot egy nagyobb tálba, és alaposan gyúrjuk össze, majd dagasszuk 8-10 percig, vagy amíg egy sima felületű, ruganyos tésztát nem kapunk.
Formázzunk belőle gombócot, takarjuk le konyharuhával, tegyük meleg helyre, és minimum egy órát hagyjuk pihenni. Ha a tészta a duplájára nőtt, borítsuk lisztezett felületre, gyúrjuk át, és osszuk 8 egyforma, kb. 100 grammos részre.
A tésztadarabokból először formázzunk cipókat, majd kézzel kissé lapítsuk ki őket, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Takarjuk le, és pihentessük újabb 1 órát, amíg a bucik látványosan megemelkednek.
Kenjük be őket a felolvasztott vajalternatívával, és szórjuk rájuk a szezámmagot. Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe, és 15-18 perc alatt süssük aranyszínűre. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, mielőtt félbevágnánk.
Fotók: Getty Images