Hamburgerbuci házilag: bármelyik boltit lekörözi

4
Nyomtatás
Hamburgerbuci-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A házi hamburgerbuci összeállítása nem nagy ördöngösség, és ha ezt a receptet választod, akkor az egyik legfinomabbat készítheted el.

Ez a hamburgerbuci az egyik legjobb, amit házilag elkészíthetsz: puha, illatos, enyhén édeskés, és bármilyen hamburgerhez vagy szendvicshez tökéletes. A receptben megadott alapanyagok 8 nagy bucira elegendőek, így kedved szerint variálhatod a töltelékeket a zöldségestől egészen a klasszikus húsosig.

Abban az esetben, ha kisebb zsemléket szeretnél, 8 helyett 12 részre oszd a tésztát: itt arra figyelj, hogy 15-18 perc helyett 12-15 percig süsd őket. Ha pedig egész pici buci a célod, amelyet előételként kínálhatsz, akkor a tésztát 24 részre oszd, és 10-12 percig süsd.

Hamburgerbuci

Hamburgerbuci

Hozzávalók 8 darabhoz

A bucikhoz:

  • 400 g liszt
  • 170 ml meleg víz
  • 50 g növényi vajalternatíva (vagy vaj) felolvasztva
  • 50 g cukor
  • 1.25 tk.
  • 1 csomag instant élesztő (7 g)

A díszítéshez:

  • 2 ek. olvasztott vajalternatíva (vagy vaj)
  • 2 ek. szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden alapanyagot egy nagyobb tálba, és alaposan gyúrjuk össze, majd dagasszuk 8-10 percig, vagy amíg egy sima felületű, ruganyos tésztát nem kapunk.

Formázzunk belőle gombócot, takarjuk le konyharuhával, tegyük meleg helyre, és minimum egy órát hagyjuk pihenni. Ha a tészta a duplájára nőtt, borítsuk lisztezett felületre, gyúrjuk át, és osszuk 8 egyforma, kb. 100 grammos részre.

A tésztadarabokból először formázzunk cipókat, majd kézzel kissé lapítsuk ki őket, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Takarjuk le, és pihentessük újabb 1 órát, amíg a bucik látványosan megemelkednek.

Kenjük be őket a felolvasztott vajalternatívával, és szórjuk rájuk a szezámmagot. Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe, és 15-18 perc alatt süssük aranyszínűre. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, mielőtt félbevágnánk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon