Babos burger gazdagon: fél órán belül kész a szaftos pogácsa

Babos-burger-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Húsmentes napokon nincs is jobb egy babos burgernél: a pogácsa szaftos, fűszeres, és a fehérjemennyiségről is gondoskodik.

Ennél a házi hamburgerpogácsánál nem találsz jobb opciót a húsmentes napokra: szaftos, fűszeres, kellemesen pikáns, a feketebabnak köszönhetően pedig tele van hasznos fehérjével

Az elkészült pogácsát aztán tetszés szerint kombinálhatod: válassz hozzá házi készítésű hamburgerbucit, szeletelt paradicsomot, hagymát, salátalevelet, és ne felejtsd el a megfelelő szószokat sem. Az örök kedvenc ketchup és majonéz mellett ez az avókádókrém is csodákat művel a burgereddel. 

Babos burger

Babos-burger

Hozzávalók 4 személyre

  • 350 g konzerves feketebab (leszűrve)
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 db chipotle paprika kimagozva, apróra vágva
  • 2 ek adoboszósz
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 tk őrölt kömény
  • 0.5 tk
  • 0.5 tk frissen őrölt fekete bors
  • 1.5 ek őrölt lenmag
  • 5 ek forró víz
  • 50 g pankomorzsa
  • 1 ek olívaolaj a sütéshez
  • buci, zöldségek, tetszőleges szószok a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálkában keverjük a lenmagliszthez a forró vizet, és hagyjuk, hogy 5 perc alatt besűrűsödjön. Ez lesz a tojáspótlónk.

Egy nagyobb tálban keverjük össze a babot, a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, az adoboszószt, a szójaszószt, a balzsamecetet, a köményt, a sót és a borsot. Egy krumplinyomó segítségével zúzzuk össze annyira, hogy összeálló masszát kapjunk, de ne legyen pürés állagú.

Adjuk hozzá az időközben elkészült lentojást és a pankomorzsát, és alaposan dolgozzuk össze őket. Kézzel formázzunk belőle 4 pogácsát, majd tegyük őket egy olajjal felhevített serpenyőbe, és süssük 5 percig mindkét oldalukat.

Ha elkészültek, pakoljuk őket hamburgerbuciba, díszítsük szeletelt paradicsommal, hagymakarikákkal, salátalevéllel, ízesítsük tetszőleges szószokkal.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük