Babos burger gazdagon: fél órán belül kész a szaftos pogácsa
Húsmentes napokon nincs is jobb egy babos burgernél: a pogácsa szaftos, fűszeres, és a fehérjemennyiségről is gondoskodik.
Ennél a házi hamburgerpogácsánál nem találsz jobb opciót a húsmentes napokra: szaftos, fűszeres, kellemesen pikáns, a feketebabnak köszönhetően pedig tele van hasznos fehérjével.
Az elkészült pogácsát aztán tetszés szerint kombinálhatod: válassz hozzá házi készítésű hamburgerbucit, szeletelt paradicsomot, hagymát, salátalevelet, és ne felejtsd el a megfelelő szószokat sem. Az örök kedvenc ketchup és majonéz mellett ez az avókádókrém is csodákat művel a burgereddel.
Babos burger
Hozzávalók 4 személyre
- 350 g konzerves feketebab (leszűrve)
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 db chipotle paprika kimagozva, apróra vágva
- 2 ek adoboszósz
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek balzsamecet
- 1 tk őrölt kömény
- 0.5 tk só
- 0.5 tk frissen őrölt fekete bors
- 1.5 ek őrölt lenmag
- 5 ek forró víz
- 50 g pankomorzsa
- 1 ek olívaolaj a sütéshez
- buci, zöldségek, tetszőleges szószok a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy kisebb tálkában keverjük a lenmagliszthez a forró vizet, és hagyjuk, hogy 5 perc alatt besűrűsödjön. Ez lesz a tojáspótlónk.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a babot, a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, az adoboszószt, a szójaszószt, a balzsamecetet, a köményt, a sót és a borsot. Egy krumplinyomó segítségével zúzzuk össze annyira, hogy összeálló masszát kapjunk, de ne legyen pürés állagú.
Adjuk hozzá az időközben elkészült lentojást és a pankomorzsát, és alaposan dolgozzuk össze őket. Kézzel formázzunk belőle 4 pogácsát, majd tegyük őket egy olajjal felhevített serpenyőbe, és süssük 5 percig mindkét oldalukat.
Ha elkészültek, pakoljuk őket hamburgerbuciba, díszítsük szeletelt paradicsommal, hagymakarikákkal, salátalevéllel, ízesítsük tetszőleges szószokkal.
-
2024-04-25 09:36:01
-
2024-04-24 09:36:01
-
2024-04-24 08:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!