Krémes, hamis tejbegríz: ezekkel az arányokkal mindig jól sikerül

Tejbegriz 1
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tejbegríz a legtöbbünk gyakori gyerekkori csemegéje, amit lehet jól, de nagyon rosszul is készíteni. Mutatjuk, hogy lesz tökéletes az állaga.

A tejbegríz egyike azoknak a gyorsan készülő nasiknak, amely számtalan feltéttel kombinálható, tartalmas és megnyugtató kanalazni könnyed vacsoraként vagy reggelire. Szuper egyszerű recept, hiszen már a hozzávalók listája is csak 6 elemből áll, azonban rossz arányokkal könnyű elrontani. Ahhoz, hogy ne legyen túl híg vagy éppen kőkemény (a csomókról nem is beszélve), tartsd be a receptben megadott mennyiségeket.

Fontos, hogy a búzadarát még hidegen szórd a tejbe, hiszen akkor nem képződnek benne csomók. A tejválasztásnál pedig bátran variálhatsz: ha nem iszol tehéntejet, akkor váltsd le növényi opcióra. Az én javaslatom erre a célra a szójaital: gazdagabb ízű lesz az eredmény, mint bármelyik másik növényi társával.

Hamis tejbegríz

Tejbegriz

Hozzávalók 2 személyre

  • 500 ml szójaital (vagy tej)
  • 2 ek cukor vagy más édesítő
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 60 g búzadara
  • ízlés szerint kakaó, fahéj, lekvár a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Mérjük ki a tejet egy kisebb edénybe, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát és a sót. 

Szórjuk bele a búzadarát is, majd lassú tűzön, kevergetés mellett főzzük sűrűre.

Porciózzuk tálakba, és ízlés szerint szórjuk meg cukorral, kakaóval vagy fahéjjal, esetleg kanalazzunk rá lekvárt.

Fotók: Getty Images

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük