Van élet az Aperol Spritz után: így készíts koktélt limoncellóból
Kevés helyen sajátították el úgy az egyszerű és mégis stílusos koktélkészítés művészetét, mint Olaszországban.
Ha nem pezsgőzhetsz a reggeli mellé, készíts helyette Hamupipőke mocktailt! Ez egy fantasztikus, trópusi gyümölcsökkel és grenadinnal készülő alkoholmentes ital, amibe extraként egy kis gyömbérsör is kerül. Utóbbi helyett gyömbérízű üdítőitalt is használhatsz.
Az édességét te állíthatod be ízlésed szerint, amit a fanyar gyümölcslevekkel tudsz kordában tartani. Igazi nyári frissítő, és mindössze 5 perc kikeverni.
Ha nagyobb mennyiségben készíted el a koktélt, akkor egy kancsóba öntsd az összes alapanyagot, kivéve a gyömbérsört. Tálalásig tedd a hűtőbe a kancsót, és a "sört" csak közvetlenül a kitöltés előtt add hozzá!
Az összes folyadékot öntsük egy koktélos keverőpohárba, vagyis shakerbe. Jól rázzuk össze, legalább 2 percen keresztül.
Ezután a koktélospoharat töltsük fel jéggel, majd öntsük rá a shaker tartalmát.
A legvégén adjuk hozzá a gyömbérsört, keverjük fel, majd díszítsük a poharat egy-egy ananász- vagy narancsszelettel.
A felhasznált alapanyagok és mennyiségek egy pohár koktélra elegendők.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu