
20 perces tészta háromféle sajttal: krémes lesz a gyors ebéd

A sok sajtnak köszönhetően nagyon laktató ez a tésztaétel, húsfélét egyáltalán nem fogsz kívánni mellé.
Ha szereted a nagyon sajtos ételeket, akkor ennél a fogásnál tobzódhatsz, hiszen háromféle is kerül bele. Érdemes a zsírosabb, kemény fajtákból válogatni, ez most nem a mozzarella ideje, jöhet gouda, cheddar, bármi, amit szeretsz, akár intenzívebb ízű változatok is. A krémességet a hozzáadott tejszín is fokozza.
Az elkészítése pofonegyszerű, és ami még fontosabb, nagyon gyors, ami nem elhanyagolható szempont, főleg hétköznapokon. A tejszínes ételek tényleg nagyon laktatóak, ha pedig mégsem bírnád hús nélkül, akkor ezt a csirkés-tejszínes változatot próbáld ki, szintén nem lesz vele sok munkád.
Háromsajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre
- 400 gramm tészta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 180 milliliter tejszín
- 200 milliliter zöldségalaplé
- 200 gramm reszelt sajt (többféle, ízlés szerint)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- a tálaláshoz zöldfűszer (aprítva)
Elkészítés:
A tésztát sós, lobogó vízben főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrjük le, de egy fél bögrével tegyünk félre a főzővizéből.
A fokhagymát reszeljük le, és egy nagyobb edényben forró olajon dinszteljük nagyjából egy percig. Öntsük hozzá a tejszínt, az alaplevet és a főzővíz felét. Forgassuk hozzá a reszelt sajtot is. Keverjük hozzá a kifőtt tésztát, majd az edényt vegyük le a tűzről. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjunk rá zöldfűszereket.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!