Ellenállhatatlan Hasselback-krumpli: belesül a kolbász szaftja

6
Nyomtatás
Hasselback-krumpli kolbásszal és sajttal cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos finomság hihetetlenül egyszerűen készül. Remek választás önmagában kínálva, és köretként is az asztalra kerülhet.

A Hasselback-burgonya látványos finomság, amit tényleg pofonegyszerű összedobni. A lényeg, hogy mélyen és jó szorosan vágd be, majd a kialakított zsebekbe bátran pakolj mindenféle finomságot.

Virsli vagy kolbász?

Mi most kolbásszal ajánljuk a receptben, de helyette virslivel is kipróbálhatod. Hogy még finomabb és mutatósabb legyen, reszelt sajt is kerül a krumplira, de a zsebekbe is kerülhet belőle. Ha pedig még izgalmasabbá varázsolnád, akkor a kolbász mellé pakolhatsz még paprika- és paradicsomkarikákat is.

A fűszerezést is veheted izgalmasabbra, de szerintem a kolbász miatt felesleges. Ha mégis így tennél, probálkozz mediterrán vagy pikáns aromákkal.

Hasselback-krumpli kolbásszal és sajttal

Hasselback-krumpli kolbásszal és sajttal ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg krumpli
  • 1 pár kolbász
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 10 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, majd mossuk meg. Az is jó, ha a héját rajta hagyjuk, és alaposan megmossuk.

A krumplikat tegyük két fakanál közé, és szorosan vágjuk be, jó mélyen, de ne vágjuk át!

A kolbászt tetszés szerint vágjuk fel.

Az olajhoz keverjük hozzá a fokhagymát és a fűszerpaprikát.

A krumpli kialakított zsebeibe tegyünk a kolbászkarikákból, ezután kenjük le kívülről az olajjal.

A krumplira szórjuk rá a reszelt sajtot, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 40-50 perc alatt süssük készre. (A sütési idő akár 10-15 perccel több is lehet. Ez függ a krumpli méretétől és a sütőtől.)

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon