![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Rengeteg sajttal sült Hasselback-kenyér – Kívül ropogós, belül foszlós
Ha rajongsz a sajtos melegszendvicsért, akkor érdemes új formában kipróbálni a kedvenced, a Hasselback-módszer nem csak krumplival működik.
A Hasselback-burgonya látványos finomság, amit tényleg pofonegyszerű összedobni. A lényeg, hogy mélyen és jó szorosan vágd be, majd a kialakított zsebekbe bátran pakolj mindenféle finomságot.
Mi most kolbásszal ajánljuk a receptben, de helyette virslivel is kipróbálhatod. Hogy még finomabb és mutatósabb legyen, reszelt sajt is kerül a krumplira, de a zsebekbe is kerülhet belőle. Ha pedig még izgalmasabbá varázsolnád, akkor a kolbász mellé pakolhatsz még paprika- és paradicsomkarikákat is.
A fűszerezést is veheted izgalmasabbra, de szerintem a kolbász miatt felesleges. Ha mégis így tennél, probálkozz mediterrán vagy pikáns aromákkal.
A krumplit pucoljuk meg, majd mossuk meg. Az is jó, ha a héját rajta hagyjuk, és alaposan megmossuk.
A krumplikat tegyük két fakanál közé, és szorosan vágjuk be, jó mélyen, de ne vágjuk át!
A kolbászt tetszés szerint vágjuk fel.
Az olajhoz keverjük hozzá a fokhagymát és a fűszerpaprikát.
A krumpli kialakított zsebeibe tegyünk a kolbászkarikákból, ezután kenjük le kívülről az olajjal.
A krumplira szórjuk rá a reszelt sajtot, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 40-50 perc alatt süssük készre. (A sütési idő akár 10-15 perccel több is lehet. Ez függ a krumpli méretétől és a sütőtől.)
Fotók: Getty Images
@sobors.hu