Készíts házilag marcipánt: mutatjuk a lépéseket

5
Nyomtatás
marcipan
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ki ne szeretné a marcipánt, amit akár magában, akár díszítésként vagy figurák képében, tortákat ékesítve is szívesen fogyasztunk. Ezúttal megmutatjuk, hogyan készítheted el akár te magad is, otthon!

A házi marcipán elkészítése egyáltalán nem nagy ördöngösség: ez a hagyományos német desszert mindössze 4 hozzávalóból készül, és 100%-ban tojás- és gluténmentes. Tökéletes magában, vagy ajándéknak csokival leöntve, de akár torták bevonataként is megállja a helyét.

Egyetlen különleges hozzávalót igényel csupán, ami nem más, mint a mandulaliszt – amit blansírozott, darált mandulával is helyettesíthetünk –, ráadásul, ha cukor helyett eritittel édesíted, még cukormentessé is teheted.

Házi marcipán

marcipan

Hozzávalók 185 grammhoz

  • 90 g mandulaliszt
  • 70 g porcukor
  • 1.5 ek. víz
  • 0.5 tk mandulakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban dolgozzuk össze a mandulalisztet és a porcukrot. Porcukor helyett opcionálisan használhatunk eritritet is, mint édesítőszer.

Ezután adjuk hozzá a vizet és a mandulakivonatot, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. Ezt a folyamatot végezhetjük mixerben is, mert úgy krémesebb, pasztaszerűbb lesz a marcipán.

Ha túl száraz lenne, és nem akarna összeállni, adjunk hozzá még egy kis vizet. Arra figyeljünk, hogy mindig csak keveset adjunk hozzá, különben könnyedén ragacsossá és túlságosan nedvessé válhat a tészta. Ha utóbbi mégis megtörténik, mandulaliszt hozzáadásával tudjuk korrigálni.

A marcipánt gyúrjuk egy tiszta felületen kb. 30 másodpercig. Ezután formázzunk belőle rönk alakot, majd csomagoljuk be frissen tartó fóliába és tegyük be a hűtőbe.

Ha vízzel készítettük, akkor akár 10 napig is eláll a marcipán a hűtőben. Ebből a mennyiségből egy 185 grammos marcipán készíthető.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon