Jól kenhető házi paprikakrém: sültek mellé is kínálható

3
Nyomtatás
Házi paprikakrém cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kétféle zamatos paprikából készül a csodás házi paprikakrém, mely kenyérre kenve, zöldségek és húsok mellé is kínálható.

Az izgalmas kence kápia és kaliforniai paprikából készül, a zöldségek húsa sütés után kerül a keverőtálba. Az elkészítése egyszerű, csupán arra kell figyelni, hogy a sült paprika teljesen kihűljön, mert csak úgy lehet tökéletesen eltávolítani a héját.

Varázsold különlegesebbé

A recept továbbálmodható, bátran keverhetsz hozzá 1-2 evőkanál krémsajtot vagy feta sajtot, az ínyencek diót is adhatnak a paprikakrémhez. Remek választás kenyérre kenve, zöldségek mellé mártogatósként is kínálható, és még sültek mellé is illik.

Házi paprikakrém

Házi paprikakrém ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg kápia paprika
  • 25 dkg kaliforniai paprika
  • 5 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál tahini
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat mossuk meg, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután a tepsit toljuk 200-220 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg a zöldség héja kicsit megfeketedik (körülbelül: 30-40 perc). Ezután tegyük tálba, fedjük le folpackkal, és várjuk meg, míg kihűl, majd a héját húzzuk le, a csumáját távolítsuk el. A paprika húsát tegyük tálba.

A paprikához adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, tahinit, sót, borsot, reszelt fokhagymát, római köményt, chilit és az olajat. Az egészet turmixoljuk simára botmixerrel, majd kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon