Mártogatós sült paprikából és kesudióból: szendvicsre is kenheted
Ez a mexikói hangulatú, kicsit pikáns, tartalmas paprikakrém tökéletes opció szendvicsre, de chips vagy zöldség mellé szuper mártogatós is lehet.
Az izgalmas kence kápia és kaliforniai paprikából készül, a zöldségek húsa sütés után kerül a keverőtálba. Az elkészítése egyszerű, csupán arra kell figyelni, hogy a sült paprika teljesen kihűljön, mert csak úgy lehet tökéletesen eltávolítani a héját.
A recept továbbálmodható, bátran keverhetsz hozzá 1-2 evőkanál krémsajtot vagy feta sajtot, az ínyencek diót is adhatnak a paprikakrémhez. Remek választás kenyérre kenve, zöldségek mellé mártogatósként is kínálható, és még sültek mellé is illik.
A paprikákat mossuk meg, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután a tepsit toljuk 200-220 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg a zöldség héja kicsit megfeketedik (körülbelül: 30-40 perc). Ezután tegyük tálba, fedjük le folpackkal, és várjuk meg, míg kihűl, majd a héját húzzuk le, a csumáját távolítsuk el. A paprika húsát tegyük tálba.
A paprikához adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, tahinit, sót, borsot, reszelt fokhagymát, római köményt, chilit és az olajat. Az egészet turmixoljuk simára botmixerrel, majd kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu