A csirkét szedjük alkatrészeire.
A hagymát, fokhagymát, sárgarépát, fehérrépát és a zellert tisztítsuk meg és tetszés szerint daraboljuk fel.
Az előkészített csirkét és zöldségeket tegyük egy nagy fazékba, majd engedjünk rá annyi hideg vizet, amennyi ellepi. Az alapanyagokat tegyük fel főni, közben fűszerezzük sóval, borssal és babérlevéllel. Ha felforrt, akkor szedjük le a keletkezett habot, és alacsony láng felett főzzük addig, amíg a hús leválik a csontról.
Az elkészült levest szűrjük le (a lét még használni fogjuk, ne öntsük ki). A húst szedjük le a csontról, és a zöldségekkel együtt helyezzük tálba.
A céklát pucoljuk meg, majd reszeljük le és nyomkodjuk ki a levét, amit később használunk.
A zselatint áztassuk az 1 dl leszűrt leveslébe.
A tálba készített húshoz és zöldségekhez adjuk hozzá a zselatinos levest és a céklaléből 2-3 evőkanálnyit, majd turmixoljuk simára. A masszának tejfölsűrűségűnek kell lennie, ezért, ha szükséges, akkor a levesléből adjunk még hozzá. A pépet kóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük még sóval, fehér borssal és fokhagyma-granulátummal.
A bekevert masszát öntsük henger alakú formába. Keverjük át, hogy távozzanak a levegőbuborékok. Ezután tegyük egy éjszakára hűtőbe, hogy megdermedjen.
Az elkészült párizsit tetszés szerint szeleteljük, készítsünk belőle szendvicset vagy használjuk főzésnél.