Rumos sportszelet házilag, sütés nélkül: kezdőknek is sikerülni fog
Cikkek
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Kívül ropogós, belül krémes édesburgonya: ennek a köretnek nem lehet ellenállni
Házi mogyoróvajjal töltött leveles tészta: villámgyors édesség
Sütőtökös, édes bundás kenyér: fahéjtól illatos
Rozmaringos sertésszelet almával és hagymával sütve: a hús omlós lesz
Villámgyors vajas keksz vörös áfonyával: új kedvenc a sütisdobozba
Egyszerű, finom és sütés nélkül készül az édesség, amely ízben egyértelműen hozza sokak gyerekkori kedvencét, a sportszeletet.
Imádom a sütés nélkül készült édességeket, alig van velük munka, a végeredmény pedig csodálatos. A kedvenc sütés nélkül készült nassolnivalóim közé a daráltkeksz-alapúak tartoznak, ilyen a kókuszgolyó és a sportszelet.
Játssz az ízek kialakításával!
Az egyszerű finomság több verzióban készülhet, ha szeretnéd, a masszába is dolgozhatsz olvasztott csokit, nem csak a tetejére kerülhet. Pluszízt lekvárral is csempészhetsz a masszába, meggy-, szilva- vagy baracklekvárral gazdagítsd. A finomság pillanatok alatt elkészül, szeletelés előtt azonban érdemes néhány órát vagy egy éjszakát a hűtőben tárolnod, úgy lesz jó a textúrája, és az ízek is jobban összeérnek.
Házi rumos sportszelet
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg vaj
- 2 dl tej
- 15 dkg cukor
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 3 evőkanál kakaópor
- 25 ml rumaroma
- 20 dkg ét- vagy tejcsoki a tetejére
Elkészítés:
A vajat a tejjel és a cukorral melegítsük addig, amíg a cukor teljesen elolvad.
A darált kekszet és a kakaót forgassuk egybe, majd adjuk hozzá a tejes keveréket és a rumot, utána dolgozzuk egyneművé a masszát.
A kekszes masszát nyomkodjuk sütőpapírral bélelt tepsire (közepes méretű), majd 1-2 órára helyezzük hűtőbe.
A csokit vízgőz felett olvasszuk meg, majd simítsuk a kekszes masszára, szeletelés előtt néhány órára tegyük hűtőbe az édességet.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors