Húsmentes hétfő: vegaburger csicseriborsóból
Teljes értékű étel hús nélkül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Sütőtökös keksz csokidarabkákkal: puha és szaftos a tésztája
Ropogós
Omlós, gluténmentes keksz perzsa recept szerint: csicseriborsó az alapja
Így készíts sütőtökpürét: lefagyasztva sokáig használhatod
Fahéjas biscotti: olasz keksz őszi kivitelben
Káposztaágyon sült csirkecomb: tökéletes őszi lakoma egyszerűen
12 konyhai eszköz, amit érdemes időben lecserélned: a fakanál sem örök életű
Húsmentes hétfő sorozatunkban ezúttal vegaburgert sütünk, méghozzá csicseriborsóból. A hamburger egyszerű, de nagyszerű étel, és így, hogy nem tocsog a zsírban, még egészségesnek is mondható, feltéve, hogy sikerül hozzá valami rendes bucit választani.
Szerencsére ma már szinte mindenhol lehet kapni csicseriborsó konzervet. A konzerv hüvelyesek az emberiség nagy barátai, legalább olyan hasznosak, mint a száraztészták, gondoljatok csak bele, mennyi időt megspórolunk a segítségükkel!
A vegaburger íze a fűszerezésen múlik, jé. Ez egy jó alaprecept, de ha neked hiányzik belőle valami, nyugodtan korrigáld. Szerencsére, mivel nincs benne nyers hús, meg tudod kóstolni a masszát, hogy minden rendben van-e.
Pihentetés
A csicseriborsó sülés közben hajlamos szétesni, amire az egyetlen megoldás a pihentetés. Éppen ezért a masszát érdemes elkészíteni órákkal a sütés előtt, vagy akár az előző este. Ennek megvan az az előnye is, hogy a fűszerek jobban átjárják a csicseriborsót, vagyis finomabb lesz a burgerünk.
Vegaburger csicseriborsóból
Hozzávalók 4 adaghoz
- 800 gramm csicseriborsó konzerv
- 1 darab lilahagyma
- 1 ízlés szerint só&bors
- 0.5 csomag petrezselyem vagy koriander
- 0.5 kávéskanál őrölt köménymag
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 deciliter olaj a sütéshez
Elkészítés:
Hagyjuk állni néhány órán át, majd pogácsákat formázunk belőle.
Forró vaslapot (vastag talpú edény alját) kiolajozunk, majd egyenként, 3-4 perc után megfordítva, kisütjük a pogácsákat.
Mehetnek a buciba a saláta, a paradicsom, a hagyma, a mustár és a ketchup mellé, de sült krumplival és salátával is tálalhatjuk.
Fotó: Shutterstock