
Húsmentes hétfő: vegaburger csicseriborsóból
Teljes értékű étel hús nélkül
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Húsmentes hétfő sorozatunkban ezúttal vegaburgert sütünk, méghozzá csicseriborsóból. A hamburger egyszerű, de nagyszerű étel, és így, hogy nem tocsog a zsírban, még egészségesnek is mondható, feltéve, hogy sikerül hozzá valami rendes bucit választani.
Szerencsére ma már szinte mindenhol lehet kapni csicseriborsó konzervet. A konzerv hüvelyesek az emberiség nagy barátai, legalább olyan hasznosak, mint a száraztészták, gondoljatok csak bele, mennyi időt megspórolunk a segítségükkel!
A vegaburger íze a fűszerezésen múlik, jé. Ez egy jó alaprecept, de ha neked hiányzik belőle valami, nyugodtan korrigáld. Szerencsére, mivel nincs benne nyers hús, meg tudod kóstolni a masszát, hogy minden rendben van-e.
Pihentetés
A csicseriborsó sülés közben hajlamos szétesni, amire az egyetlen megoldás a pihentetés. Éppen ezért a masszát érdemes elkészíteni órákkal a sütés előtt, vagy akár az előző este. Ennek megvan az az előnye is, hogy a fűszerek jobban átjárják a csicseriborsót, vagyis finomabb lesz a burgerünk.
Vegaburger csicseriborsóból

Hozzávalók -+ adaghoz
- 80 dkg csicseriborsó konzerv
- 1 darab lilahagyma
- 1 ízlés szerint só&bors
- fél csomag petrezselyem vagy koriander
- fél kk. őrölt köménymag
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
Hagyjuk állni néhány órán át, majd pogácsákat formázunk belőle.
Forró vaslapot (vastag talpú edény alját) kiolajozunk, majd egyenként, 3-4 perc után megfordítva, kisütjük a pogácsákat.
Mehetnek a buciba a saláta, a paradicsom, a hagyma, a mustár és a ketchup mellé, de sült krumplival és salátával is tálalhatjuk.
Fotó: Shutterstock