Szaftos bolognai lasagne – A besameltől még krémesebb lesz
Egy igazi olasz remekmű, amit egy tepsiben vagy jénai tálban tökéletesre készíthetünk. Tartalmas fogás, nehéz vele mellényúlni, a család minden tagja imádni fogja!
Imádom a lasagnét, szuper étel, amit két napra is tervezhet az ember. Az ízletes fogás darált hússal, besamelmártással és sok sajttal az igazi, de húsmentes változatban is megéri elkészíteni. Rengeteg izgalmas receptet tesztelhetsz, mi most egy egyszerű változatot ajánlunk, melyben marad a besamelmártás és a sajt is, csak darált helyett párolt spenót kerül a tésztára.
Ha szeretnéd, a rétegek közé paradicsomszeleteket is tehetsz, sőt, akár reszelt sajttal is felturbózhatod. Vagy ricottával dúsítsd a rétegeket, ez nagyon jól illik a spenóthoz.
A spenótot mossuk meg, ha szeretnénk, daraboljuk fel, majd 3-4 perc alatt pároljuk meg. (Ehhez egy nagy fazekat töltsünk meg félig vízzel, majd forraljuk fel. Az előkészített spenótot tegyük szűrőbe, helyezzük a lobogó víz fölé és fedjük le.)
A mártáshoz a vajat olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a lisztet. Körülbelül 1-2 perc múlva apránként öntsük hozzá a tejet, főzzük sűrűre, közben adjuk hozzá a sót, borsot, szerecsendiót, fokhagymát.
Összeállítás:
Vegyünk elő egy tepsit vagy egy jénait, majd tegyünk az aljára a mártásból. Erre rakjuk rá a tésztát, majd erre tegyünk a spenótból, utána jöhet a mártás, majd folytassuk így a rétegezést, míg az összes alapanyag elfogy. A lasagne tetejére szórjuk rá a sajtot.
A lasagnét toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu