
Így lesz a muffin ünnepi finomság: 6 ötlet, amitől izgalmasabb lesz
A muffin mutatós finomság, mely ünnepnapokon is megállja a helyét, csupán egy kicsit több időt kell fordítani a díszítésére, hogy szebb legyen a jeles alkalomra.
A muffin a világ legkedveltebb sütije, hiszen pofonegyszerű összedobni, rengeteg ízben kipróbálható, ha pedig kreatív vagy, akkor olyan mini tortákat alkothatsz, hogy csak ámulnak majd a szerencsések, akik megkóstolhatják. A muffin ünnepi időszakban is remek választás, húsvétra bájos finomsággal kedveskedhetsz a családnak, vendégeknek.
A répás muffin csupaszon kínálva is tökéletes, de ha már az ünnepi asztalra kerül, akkor érdemes időt áldozni a finomság felöltöztetésére. Akinek van ideje, kedve, vagy a gyerekkel mókázna egy kicsit, akkor ez a muffin remek választás. Ma már rengetegféle húsvéti ehető dekorelemet lehet kapni, amelyekkel gyönyörű lesz a kevert. A sárgarépás muffint bevonhatod citromos vagy narancsos mázzal, mehet rá fehér csokis bevonat vagy mascarponés krém. Hogy mivel dobod fel, az rád van bízva!
A répát tisztítsuk meg és reszeljük le.
A tojásokat keverjük fehéredésig a cukorral, majd adjuk hozzá a krémsajtot és az olvasztott vajat.
A lisztet szitáljuk keverőtálba és adjuk hozzá a sót és a sütőport. Ezután a száraz és nedves hozzávalókat forgassuk egybe, majd adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és a dió- vagy manduladarabokat (ha szeretnénk, akkor daraboljuk durvára).
Vegyük elő a muffintepsit és béleljük ki sütőpapírral, majd a masszát adagoljuk a kosarakba.
A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (20-30 perc).
Az elkészült muffinokat kínálhatjuk cicoma nélkül, vagy kedvünkre feldíszíthetjük, akár mascarponés krémmel.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu