Pikáns indiai csirkecurry – Rizs és naan kenyér mellé is tökéletes

icsccover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Az indiai konyha hihetetlenül sokszínű, varázslatos, gazdag aromák érezhetőek még a legegyszerűbb fogásaikban is, hiszen előszeretettel, bátran használják a fűszereket.

A világ legkedveltebb ételei között az indiai konyha finomságai is helyet kapnak, gondolok most a tikka masalára, a lapos naan kenyérre és a curryre. A curry bizonyos őrölt fűszerek keveréke, amit a boltok polcain is megtalálhatunk, de mi magunk is bármilyen megerőltetés nélkül elő tudjuk állítani. Az intenzív aromával bíró fűszer fő alapanyagai: római kömény, kurkuma, chilipaprika, fokhagyma, de sok esetben lepkeszegmagot is tartalmaz. A keverék összetétele tényleg nagyon változatos lehet, az indiai konyha akár 28 fűszert is használ hozzá.

A most következő csirkés curryrecept tele van ízekkel, a húskockák gazdag, selymes szaftban főnek, rizs és naan kenyér mellé fogyasztva kiváló ebéd vagy vacsora lehet. A fűszeres ételben az ízek mellett az is szuper, hogy gyorsan és pofonegyszerűen elkészíthető.

Indiai csirkecurry

iccsct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dekagramm csirkemell
  • 1 darab hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 milliliter paradicsom passata
  • 2 teáskanál curry
  • 1 teáskanál chilipor
  • 140 milliliter főzőtejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj kevés
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk kockára vagy csíkokra, ahogy tetszik.

A megtisztított hagymát és fokhagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon, közepes láng felett dinszteljük. Mikor a hagyma (és fokhagyma) kellően összeesett, öntsük fel paradicsom passatával, amibe keverjük bele a curryt és a chiliport, sót és borsot, alaposan keverjük össze az edényünk tartalmát.

Körülbelül 2 perc után a húst is tegyük az edénybe, alaposan keverjük el a fűszeres hagymával. A húst addig főzzük, míg puha nem lesz, majd öntsük fel a tejszínnel. Még 4-5 percig hagyjuk a tűzhelyen, majd rizs vagy naan kenyér mellé kínáljuk. Tálalásnál hűvös tejföl vagy finomra vágott petrezselyem kerülhet rá.

Fotók: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük