Indiai korma húsmentesen, kókusztejes szósszal: tofuval készül

1
Nyomtatás
Tofus-korma-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A krémes, kókusztejes indiai étel tofuval készül, és sok autentikus fűszer adja az alapízeket: nagyon gyors, így akár a hétköznapokba is beillesztheted!

A korma egy curryhez hasonló krémes, szószos fogás, a leginkább az ízesítésük alapján tudod megkülönböztetni őket egymástól. Míg a curry egy intenzíven fűszerezett étel, addig a kormába kisebb mennyiségben kerülnek az ízesítők, és gyakrabban használnak hozzá kókusztejet vagy lepürésített magvakat, ezzel is lágyítva az aromákat.

Ebbe a kormába is kerül kókusztej és egy adag kesudió, és hús helyett rendhagyó módon kockákra vágott tofuval fő össze. Az elkészült ételt fogyaszthatod egyszerű párolt rizzsel, de ez a kókuszos jázminrizs vagy naankenyér is tökéletesen illik hozzá

Indiai korma tofuval

Tofus-korma

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 ek. olaj
  • 300 g tofu kockákra vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 5 cm friss gyömbér apróra vágva
  • 3 ek. paradicsompüré
  • 2 db csillagánizs
  • 1 tk. őrölt kurkuma
  • 1 tk. garam masala
  • 2 tk. őrölt kömény
  • 2 tk. őrölt koriander
  • 0.5 tk. őrölt kardamom
  • 0.5 tk. chilipor
  • 200 ml víz
  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 100 g natúr kesudió
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Az olaj felét hevítsük fel egy edényben, és 5-6 perc alatt pirítsuk aranybarnára benne a tofukockákat. Szedjük tányérra, és tegyük félre.

A maradék olajon dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és együtt is pirítsuk 1 percig. Mehet bele a paradicsompüré, a csillagánizs, a kurkuma, a garam masala, a kömény, a koriander, a kardamom és a chilipor, kissé őket is pirítsuk le, majd öntsük fel a vízzel és a kókusztejjel.

Keverjük hozzá a kesudiót, a sót és a borsot, majd fedő alatt, alacsony hőfokon hagyjuk 15 percig rotyogni. Ha a kesudió megpuhult, szedjük ki a kormából a csillagánizst, öntsük át az egészet turmixgépbe, vagy botmixerrel pürésítsük krémesre.

Öntsük vissza a lábasba, adjuk hozzá a félretett tofut, további 5 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a friss koriandert. Párolt rizzsel vagy naankenyérrel fogyasszuk, tetszés szerint locsoljuk meg kevés lime-mal.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon