Marokkói ezerlyukú palacsinta: a meseszép finomság egyszerűen készül
A marokkói palacsinta felszíne buborékos, mely az élesztőnek köszönhetően jön létre sütés közben.
Az indiai palacsinta többféle változatban ismert. Az egyik legnépszerűbb a dosa, mely vékony, ropogós tésztájával hódít, általában csatni mellé kínálják. Egy másik a pudla, amelynek a tésztáját izgalmas fűszerekkel és zöldségekkel szokás gazdagítani, így készítve kicsit olyan, mint egy szép színes lepénykenyér, melyet tunkolásra találtak ki.
Az indiai palacsinta tájegységenként máshogy készül, így az igazán autentikus élményért érdemes kimozdulni otthonról. Akár egy nyaralás során, vagy egy indiai étterembe látogatva lehet autentikusat kóstolni. Természetesen otthon is lehet kísérletezni, mutatom az én változatomat, mely félig palacsintára, félig pedig lepénykenyérre hajaz.
A csicseriborsólisztet mérjük keverőtálba, adjuk hozzá a joghurtot, sütőport, sót és a tejet. Az alapanyagokat keverjük simára, majd fedjük le folpackkal, és tegyük a hűtőbe 20-30 percre pihenni.
A paradicsomot, újhagymát, chilit és a petrezselymet vágjuk finomra.
A pihentetés után a palacsintamasszát vegyük ki a hűtőből, és keverjük hozzá a finomra aprított zöldségeket. Ha a massza túl sűrű, akkor tejjel vagy vízzel hígítsuk.
Vegyünk elő egy palacsintasütőt, kenjük ki kevés olajjal, majd merőkanál segítségével a szokásos módon süssük ki a palacsintákat. A palacsintákat oldalanként süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu