Édes áfonyakompót percek alatt: bármilyen sütivel isteni
Ezt a citrusos, édes áfonyakompótot pofonegyszerű elkészíteni, és tökéletes feltét palacsintához, gofrihoz, joghurthoz, de önmagában is isteni.
Muffint sütni egyszerű, kezdők is bátran nekiállhatnak. A finomság ezerarcú, mivel rengetegféle változatban kipróbálható. Érdemes a puha tésztát gyümölcsökkel dúsítva is letesztelni, sokkal mutatósabb és finomabb lesz tőle.
A muffin bármilyen gyümölccsel gazdagítva tökéletes. A legjobb, ha szezonális, friss alapanyagból készül, de mirelitből, befőttből vagy aszaltból is kivitelezhető. A finomság strapabíró, így uzsonnára vagy piknikre is elcsomagolható. Ha azonban vendégvárónak készíted, akkor érdemes valamilyen krémmel megkoronázva kínálni, úgy még csodálatosabb.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport és a szódabikarbónát.
A puha vajat egy másik keverőtálban a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Ezután a tojásokat egyenként keverjük a masszához.
A lisztes keveréket adjuk a tojásoshoz a joghurttal együtt, majd keverjük csomómentesre a masszát. Ha szükséges, akkor tejjel lazítsuk a tésztát.
A sima masszába a megmosott, lecsepegtetett áfonyát is forgassuk bele.
A muffinformát béleljük ki papírral, majd adagoljuk bele a masszát.
A muffinokat 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu