
Mennyei márványos kuglóf: kevert tésztás süteményt mutatunk
A varázslatos kuglóf a különleges mintázatának köszönheti a nevét. Lágyan fonódik össze benne az omlós és puha, kétféle színű tészta, amely klasszikus kuglófsütő formában ölt végül testet.
Az édesszájú konyhatündérek kedvencei a kevert sütemények, hisz ezeket a finomságokat pofonegyszerű összedobni. Ilyen a kuglóf is, mely többféle recept szerint kipróbálható. Én most egy nagyon szerethető változatot ajánlok, amelynek a tésztája finom puha, jól bírja a csomagolást, így iskolába és munkahelyre is szervírozható. A különlegesebb hatás kedvéért fehér csokival is kipróbálhatod a receptet.
Az elkészült süteményt bőven elég csak porcukorral meghintve kínálni, de ha szeretnéd, akkor a szép szeletek mellé tegyél bogyós gyümölcsöt, vaníliafagyit, tejszínhabot, esetleg házi vaníliás pudinggal kínáld.
A lisztet forgassuk egybe a sütőporral és a sóval.
A csokit daraboljuk fel tetszés szerint.
A tojásokat válasszuk szét.
A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojássárgáját, a vajat és a joghurtot. Ezután forgassuk hozzá a lisztes keveréket és a csokidarabokat.
A kuglófformát kenjük ki kevés vajjal, majd öntsük bele a masszát.
A kuglófot toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe és süssük tűpróbáig. (A sütési idő 35-45 perc, de 5 perccel tovább is sülhet, ez sütőfüggő.)
Az elkészült kuglófot porcukorral meghintve kínáljuk, amely mellé mehet lekvár, bogyós gyümölcs vagy vaníliafagyi.
Fotó : Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu