A padlizsánt vágjuk fel 2x2 cm-es kockákra. Aki jobban szereti héj nélkül, az hámozza meg nyugodtan, én nem szoktam.
Egy közepes tálban keverjük össze a kockázott padlizsánt az olívaolaj felével és egy csipet sóval.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd borítsuk bele az olajos padlizsánt. Ha nem elegendő rajta az olívaolaj, tehetünk még rá, és a tepsiben is összekeverhetjük még egyszer.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, süssük aranybarnára a padlizsánkockákat. Ez kb. 15 perc.
Eközben készítsük el a joghurtos alapot.
Tegyük egy közepes tálba a joghurtot. Préseljük rá a fokhagymát, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet és a sót, majd alaposan keverjük össze.
A padlizsánt tegyük bele ebbe a joghurtos pácba, hintsük meg szezámmaggal és keverjük finoman össze, hogy a joghurt minden kis padlizsánfalatot beterítsen. A saláta ezzel el is készült.
Tálalás előtt érdemes 30 percre hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérhessenek.