Krémes káposztasaláta retekkel dúsítva: joghurtos öntet borítja

17
Nyomtatás
Joghurtos káposztasaláta retekkel cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gazdag káposztasaláta pikáns, joghurtos öntettel készül. Remek választás sültek mellé, és még szendvicsbe is pakolható.

A káposztasaláta nagy kedvenc, rengetegféle recept szerint kipróbálható. Finom ecetesen és majonézesen is. Most egy joghurtos verzió receptjét ajánljuk, amelyben dijoni mustár és chilipehely is szerepet kap, így picit pikánsabb ízben élvezhető.

A káposztasaláta hidegen az igazi. Remekül illik húsok mellé, és tortillába vagy szendvicsbe is pakolható. A saláta fűszerezésével érdemes játszani, a chili mellé a friss zöldfűszer is illik, ilyen a kapor vagy a metélőhagyma.

Joghurtos káposztasaláta retekkel

Joghurtos káposztasaláta retekkel ct

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 fej káposzta (kisebb)
  • 5 darab hónapos retek
  • 2 darab sárgarépa
  • 400 g joghurt
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket (káposzta, retek, sárgarépa) alaposan tisztítsuk meg, majd reszeljük le, vagy leheletvékonyan szeleteljük fel.

A lereszelt vagy felvágott zöldségeket tegyük salátástálba.

A joghurthoz keverjük hozzá a mustárt, sót, borsot, chilipelyhet, majd öntsük a zöldségekhez és forgassuk egybe. A salátát tálalásig hűtőben tároljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon