Majonézes lila káposzta az ünnepi asztalra: tökéletes választás sült mellé
Ha szívesen kipróbálnál valami különlegeset a hagyományos párolt káposzta helyett, akkor teszteld le majonézzel dúsítva.
A káposztasaláta nagy kedvenc, rengetegféle recept szerint kipróbálható. Finom ecetesen és majonézesen is. Most egy joghurtos verzió receptjét ajánljuk, amelyben dijoni mustár és chilipehely is szerepet kap, így picit pikánsabb ízben élvezhető.
A káposztasaláta hidegen az igazi. Remekül illik húsok mellé, és tortillába vagy szendvicsbe is pakolható. A saláta fűszerezésével érdemes játszani, a chili mellé a friss zöldfűszer is illik, ilyen a kapor vagy a metélőhagyma.
A zöldségeket (káposzta, retek, sárgarépa) alaposan tisztítsuk meg, majd reszeljük le, vagy leheletvékonyan szeleteljük fel.
A lereszelt vagy felvágott zöldségeket tegyük salátástálba.
A joghurthoz keverjük hozzá a mustárt, sót, borsot, chilipelyhet, majd öntsük a zöldségekhez és forgassuk egybe. A salátát tálalásig hűtőben tároljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors