Joghurtos padlizsánsaláta húsok mellé: jól behűtve a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A nyári étkezések a salátáktól színesek, a forró napokon különösen jólesnek a hideg, joghurttal egybekevert finomságok.
Akár grillrácson, akár a jó öreg konyhai sütőben sül a hús, mellé izgalmas köret és saláta dukál. A joghurtos, fűszeres saláták remekül illenek a sültek mellé, de jól behűtve kínáld őket, így az ízek összeérnek és a melegben valóságos felüdülés lesz a végeredmény. A finom saláta nem csak hús mellé esik jól, grillezett zöldséggel fogyasztva is tökéletes, esetleg pirítóssal, de magában is jóízűen el lehet falatozni.
A sült padlizsánt kockákra vágva is egybe lehet forgatni a joghurttal, de kicsit pépesebb állagúra törve is szuper benne. Ha még több izgalmat szeretnél a hideg salátába rejteni, akkor 2-3 marék pirított fenyőmagot is forgass bele.
Joghurtos padlizsánsaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab padlizsán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 deciliter görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab citrom leve
- 1 teáskanál koriander
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított, tetszőlegesen felkockázott padlizsánt forró olajon pirítsuk körbe (8-12 perc), majd hagyjuk kihűlni.
A joghurtba keverjük bele a zúzott fokhagymát, citromlevet, koriandert, sót és borsot, utoljára pedig a kihűlt padlizsánt forgassuk a keverékbe. Fedjük le és fogyasztásig tároljuk hűtőben.
Fotó: Getty Images