Joghurtban pácolt csirkecomb ropogós panírban sütve: nagyon szaftos lesz a hús

2
Nyomtatás
rcscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csirkecombok egy éjszakát pihennek a joghurtos pácban, így másnapra sokkal ízletesebb és vajpuha lesz a hús.

Sokan úgy tartják, hogy a csirke legfinomabb része a combja, mivel kellően szaftos, ebből lesz a legjobb rántott falat.

A ropogós bundába burkolt csirkecomb akkor a legfinomabb, ha sütés előtt száraz vagy nedves pácot kap. A száraz pác csak fűszerek keverékéből áll, a nedvesbe valamilyen folyadék is kerül. Hogy igazán omlós legyen a hús, joghurtos pácban érdemes pihentetni.

Az is fontos kérdés, hogy mitől lesz igazán ropogós a panír? Több megoldás közül lehet válogatni a ropogós textúra érdekében, a pankomorzsát vagy az amerikaiak kedvenc bundáját (liszt és étkezési keményítő keveréke) érdemes kipróbálni.

Használj konyhai hőmérőt!

Csirkecomb sütésénél az egyik legnagyobb malőr, ha nem sül át rendesen a hús, a csont környékénél véres marad. Erre jó megoldás, ha pácolás előtt megfőzöd a húst, vagy egyszerűen csak bevagdosod a csont környékénél. Hogy biztosan jól átsüljön, érdemes konyhai hőmérőt beszerezni. A praktikus eszközt szúrd a húsba, ha 73-75 fokot mutat a csont környékénél, akkor már jó. Sütésnél arra is figyelj, hogy az olajfürdőben ne legyen tumultus, vagyis ne rakd tele a serpenyőt, mindig csak kis adagokban süsd a combokat.

Joghurtos rántott csirkecomb

rcsct

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 10 darab csirkecomb (alsó, felső vagy vegyesen)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 250 ml joghurt
  • 1 darab tojás
  • 1 bögre finomliszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsuk meg.

Keverjük össze a sót, borsot, fokhagyma-granulátumot és a füstölt paprikát, majd adjuk hozzá a joghurtot és a tojást, ebbe a keverékbe helyezzük bele a csirkecombokat, alaposan forgassuk át a pácban.

A bepácolt combokat fóliával fedjük le, majd egy éjszakára helyezzük hűtőbe.

Másnap a combokat forgassuk liszt és étkezési keményítő keverékébe, majd bő olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon