Juharsziruppal és mustárral sütött répa – Egyszerre lesz édes és pikáns

juharszirupos répa cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A répa nemcsak finom, hanem nagyon egészséges köret is, amit párolva és sütve is készíthetsz.

A répa egyszerű és jóízű köret, kicsit édeskés íze tökéletesen illik húsok mellé. Sütésnél karamellizálódik, de ezt különböző szószokkal is lehet fokozni. Fogyókúrába is beilleszthető, persze ilyenkor óvatosan bánj a kiegészítőkkel, ne vigyél be plusz kalóriát a szervezetedbe. Ez a fokhagymás, sült változat például vigyáz a vonalaidra, ráadásul sok munka sincs vele, a sütő elvégzi helyetted.

Ha nem édes ízre és kicsit más textúrára vágysz, akkor citromlével keverve készíts répapürét, amelyet vajjal tudsz még selymesebbé tenni. Ha mégis a sütőben sült változatra szavazol és édesszájú vagy, akkor készítsd el juharszirupos szósszal leöntve, ezután biztosan nem fogsz desszertre vágyni. Válassz minél vékonyabb darabokat, hogy szépen megpuhuljanak, miközben magukba is szívják az édes, pikáns öntetet.

Juharsziruppal és mustárral sült répa

juharszirupos répa recept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 6 szál sárgarépa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 0.5 evőkanál mustár
  • 0.5 evőkanál fehérborecet
  • 2 teáskanál szójaszósz (sötét)
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A sárgarépát tisztítsuk és pucoljuk meg. Ha vastagabbak, akkor hosszanti irányban vágjuk félbe őket. Egy nagyobb tálban keverjük össze a mustárt, az olajat, a juharszirupot, az ecetet, a szójaszószt, nyomjuk bele a fokhagymát. Tegyük bele a répákat a szószba, forgassuk meg benne. Fektessük egy sütőpapírral letakart tepsire. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Süssük a répákat 25-30 percig, félidőben még locsoljuk meg a maradék szósszal. Süssük aranybarnára őket.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük