Pillanatok alatt kész a kakaós csodasüti: a tésztája kefirtől lesz puha

Kakaós kefires süti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szaftos kakaós csodasütemény neve találó, hisz a finomság alig valamiből, kevés munkával készül, mégis varázslatos.

A régi nagyireceptek közt gyakran találkozni a „csoda” nevű finomságokkal. Az egyik ilyen gyöngyszem a csodakifli, a másik pedig ez a kakaós süti. Bizony, csodásak ezek a sütemények, hisz kevés energiát kell az előállításukba fektetni, és alig valamiből készülnek. A kakaós finomság tésztája lágy és puha, ezért az állagért a kefir felel, amit tejfölre és joghurtra is cserélhetsz.

Így lesz még finomabb!

Az elkészült süteményt bőven elég porcukorral meghintve kínálni, de ha különlegesebben szervíroznád, készíts csokimázat, és ezt simítsd a tésztára, úgy még pompásabb lesz.

Kakaós-kefires süti

Kakaós kefires süti ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg finomliszt
  • 18 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 2.5 dl kefir
  • 1 darab tojás
  • 100 gramm olvasztott vaj
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, majd keverjük hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, szódabikarbónát és a kakaót. Ezután a kefirt, tojást és a vajat forgassuk hozzá.

A csomómentesre kevert masszát simítsuk közepes méretű tepsibe, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. A süteményt 25-30 perc alatt süssük készre, a sütésnél alkalmazzunk tűpróbát.

Az elkészült finomságot porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük