Pihe-puha kakaós piskóta tejfölhabbal: amilyen egyszerű, olyan finom

Kakaós piskóta tejfölhabbal cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A puha kakaós piskótán ellenállhatatlan fehér krém terül el, ami tejföl, habtejszín és vanília keverékéből készül.

A piskóta, egyszerűsége ellenére, az egyik legfinomabb sütemény, ami ezerféle változatban készülhet. Finom mindenféle extra nélkül, csak simán porcukorral meghintve, és sokféle krémmel megkoronázva is csodálatos. Piskótát sütni nem nehéz, csak egy jó recept kell hozzá. Most kedvenc 5 tojásos változatunkat mutatjuk, ami mindenkinek sikerülni fog!

Dobd fel szezonális gyümölcsökkel!

A sütit többféle módon tálalhatod. Nagyon jól néz ki úgy, ha a piskótát félbevágod, majd két tészta közé simítod a krémet. De nem baj, ha nincs kedved ezzel bajlódni: az is tökéletes, ha a tetejére simítod a krémet, majd ha lehetőséged engedi, szezonális gyümölccsel is megkoronázod. Eperrel nagyon jól mutat, úgy sokkal finomabb is.

Kakaós piskóta tejfölhabbal

Kakaós piskóta tejfölhabbal ct

Hozzávalók 12 szelethez

Piskóta:

  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 darab tojás
  • 1 csipet
  • 5 evőkanál cukor
  • kevés vaj a massza alá (opcionális)

Krém:

  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A lisztet forgassuk egybe a sütőporral és a kakaóval.

A tojásokat válasszuk szét.

A tojásfehérjét a sóval együtt verjük kemény habbá.

A tojássárgát a cukorral keverjük fehéredésig. Ezután a sárgáját a fehérjével óvatosan forgassuk egybe, majd keverjük hozzá a kakaóval egybeforgatott lisztet is. (Ha szükséges, a massza lágyításához néhány evőkanál vizet is használhatunk.)

Egy tepsit (20x30 cm) béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal. Ezután simítsuk bele a masszát, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, süssük tűpróbáig. (A sütési idő 10-20 percig is tarthat, érdemes 8-10 percnél végezni az első ellenőrzést, hogy sül a tészta.) Miután a tészta elkészült, várjuk meg, míg teljesen kihűl. Amikor ez megtörténik, vágjuk félbe, de egészben is hagyhatjuk.

Krém:

A tejfölt a porcukor felével keverjük egybe.

A habtejszínt a maradék porcukorral és vaníliakivonattal verjük kemény habbá. Ezután a habtejszínt forgassuk egybe a tejfölös keverékkel.

Összeállítás:

Ha félbevágtuk a piskótát, akkor az egyik felére simítsuk rá a krémet, majd tegyük rá a tetejét.

Ha nem vágtuk félbe, akkor is simítsuk a krémet a tésztára, majd felszeletelve kínáljuk. A tető nélkül készült sütemény tetejére érdemes szezonális gyümölcsöt rakni díszítés gyanánt, úgy sokkal mutatósabb a finomság.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük